Duurzaam Vandaag
Image default
Bedrijven

Praktische kenmerken van een jacuzzi

Bij de aanschaf van een houten jacuzzi denk je vooral aan het plezier en de ontspanning die door zo’n wellness apparaat worden geboden. Het is goed om ook over de praktische consequenties van een jacuzzi na te denken voordat deze wordt aangeschaft. Met name de kwaliteit van de gebruikte materialen speelt een belangrijke rol. Een goedkope jacuzzi ziet er op het moment van levering fraai uit, maar als de ombouw niet van eersteklas hout wordt gemaakt zal dat al snel gaan rotten of lelijk worden. Ook moet er goed worden gekeken naar de wijze van isolatie van de jacuzzi. 

Stroomverbruik 

Een jacuzzi wordt in veel gevallen buiten geplaatst. Soms staat hij op een afgeschermde plek, maar in de meeste gevallen hebben de weersomstandigheden vrij spel. Dat betekent dat er aardig wat energie moet worden gebruikt om het water op de juiste temperatuur te houden. Zelfs bij een energiezuinige jacuzzi moet er rekening worden gehouden met een kostenpost van enkele honderden euro’s voor het verwarmen van het water van de jacuzzi. Naast de wijze van isolatie heeft ook de wijze waarop de jacuzzi wordt geplaatst invloed op het energieverbruik. Kies daarom altijd voor een ervaren bedrijf voor het plaatsen van de jacuzzi. 

Methoden om te isoleren 

Er zijn diverse methoden om een jacuzzi te isoleren. Omdat isoleren duur is, wordt dat niet altijd naar behoren gedaan. Wie een goedkope jacuzzi koopt zal het prijsvoordeel dubbel en dwars terugbetalen in de vorm van een hogere stroomrekening. De beste manier om een jacuzzi goed te isoleren is met full foam isolatie. Daarbij wordt alle loze ruimte onder de kuip en al het leidingwerk ingepakt in isolatiemateriaal. Dit is effectiever dan kuip isolatie of klimaatkamer isolatie. Bij die methoden kan er erg veel warmte uit het jacuzzi water weglekken.