Duurzaam Vandaag
Image default
Bedrijven

Praktijk voor transformatie

Wat is hypnotherapie?

Het is een manier van behandelen waarin u onder hypnose meer inzicht in u zelf krijgt. U kunt daardoor aan de klachten werken die heeft. U kunt u afsluiten van de buitenwereld als u aan het lezen bent. U hoort dan niets, maar zit helemaal met uw gedachten in het boek. Dat doet hypnotherapie ook met u. Uw onderbewustzijn wordt hierbij aangesproken om de gevoelens en klachten beter te leren kennen. De hypnotherapie kan worden gebruikt bij lichamelijke klachten, angstklachten, depressieve gevoelens, stress en slaapproblemen.

Hypnotherapie Den Haag

Woont u in Den Haag en u heeft hypnotherapie nodig, dan kunt u een gekwalificeerde hypnotherapeut zoeken. Daarbij kunt u dan hypnotherapie Den Haag volgen. U wordt hierbij onder hypnose gebracht om bepaalde klachten die u heeft te behandelen. Hiermee kunt u uw onderbewustzijn aanspreken om uw gevoelens en klachten beter te leren kennen. Tijdens een sessie zal de behandelaar u vragen stellen waardoor u uw gedachten en gevoelens beter kan uiten. U leert waar de problemen vandaan komen. Tijdens de hypnose behoud u zelf volledig de controle. U krijgt nieuwe inzichten over u zelf en die kunt u in het dagelijkse leven toepassen.

Wat is emdr?

Eye Movement Desensitization and Reprocessing is een vorm van therapie voor mensen die last blijven houden van de gevolgen van een schokkende ervaring. Dat kan een auto-ongeluk zijn, maar ook het plotseling overlijden van een dierbare. Ook zijn er veel mensen die last blijven houden doordat ze op jonge leeftijd misbruikt zijn. Er zijn er die na een schokkende gebeurtenis alles zelf kunnen verwerken, maar er zijn er ook die vastlopen en het dus niet kunnen verwerken.

Emdr Den Haag

De theorie van emdr is gebaseerd op de manier waarop u bepaalde herinneringen in uw hersenen opslaat. U ervaringen komen na een verloop van een tijd in uw langetermijngeheugen. Zodra u ze weer voor de geest haalt, komen ze in het werkgeheugen. Omdat het werkgeheugen maar een bepaalde capaciteit heeft en u tegelijkertijd andere stimuli tijdens een sessie krijgt, blijft er maar weinig plaats over voor de herinnering. De nare herinnering die u had wordt vervolgens, maar in een veel mindere vorm, opgeslagen. Zo kunt u dus door de emdr Den Haag uw angstgevoelens en dergelijke verminderen of kwijt raken.

https://transformatie.nu/