Duurzaam Vandaag
Image default
Bedrijven

Nederlanders & Koffie

Wij Nederlanders staan bekent om dingen als kaas, grachten en de molens. Toch blinkt Nederland tegenwoordig maar in één ding echt uit. Nederlanders drinken namelijk massaal koffie. In dit artikel vind je alle redenen waarom Nederlanders zoveel koffiedrinken.

 

Nederland mag zich op dit moment Europees kampioen koffiedrinken. Uit een onafhankelijk onderzoek is gebleken dat Nederland het meeste koffiedrinken van heel Europa. Er zijn natuurlijk ook andere landen die veel koffiedrinken. Dit zijn vooral Scandinavische landen als Finland en Zweden. De reden dat deze landen veel koffiedrinken is waarschijnlijk simpelweg vanwege de kou.

 

Ons Nederlanders maakt het echt niet uit wat we voor koffie drinken. Het kunnen koffie cups zijn, maar ook een dure cappuccino of cups voor dolce gusto. De reden voor dit massale koffiedrinken is waarschijnlijk de hoge werkdruk in Nederland. Een andere reden voor de koffie is dat het in de cao’s is verwerkt. Op bijna iedere werkplek is het verplicht om gratis koffie te schenken.

 

De kans is groot dat Nederlanders inmiddels, na al die koffie, verslaafd zijn geraakt eraan. De massale verslaving komt doordat het koffiedrinken inmiddels in ons systeem zit. We staan er mee op en sommige gaan er zelfs mee slapen.

 

Nederland is geen wereldkampioen koffiedrinken. Deze titel gaat naar India. Er zijn een aantal redenen dat India de meeste koffiedrinkt. De grootste reden is de werkdruk. De Indiërs moeten gemiddeld harder werken en zwaarder werk doen dan waar dan ook. Een andere reden voor het hoge verbruik is de prijs van de koffie. De prijs van de koffie in India is veel lager dan in Nederland.

 

In de toekomst zal het koffiegebruik in Nederland niet afnemen. De reden hiervoor is dat Nederland min of meer teveel gewend is geraakt aan de koffie. Wanneer de koffie zal verdwijnen uit onze systemen, zal het koffiedrinken ook afnemen.  

 

http://koffiecupster.nl