Duurzaam Vandaag
Image default
Bedrijven

Meer effectieve ruimte met een entresolvloer

Een geschikte locatie voor nieuwbouw van een bedrijfspand vinden, wordt steeds ingewikkelder. Daarnaast stijgen de kosten voor nieuwbouw nog steeds. De uitbreiding van je bedrijf kan noodzakelijk zijn om de productie en verkoop door te zetten, maar wegen al deze kosten op tegen de investering? Er zijn mogelijkheden om je bestaande bedrijfsoppervlak uit te breiden, ook als je buiten het gebouw geen vierkante meters over hebt. Dit kan in de vorm van een entresolvloer.

Een entresolvloer of extra magazijnvloer

Veel bedrijfsruimtes worden niet optimaal benut. Dat wil zeggen, het vloeroppervlak wordt wel volledig benut, maar vaak zijn bedrijfshallen hoog en is deze hoogte feitelijk een loze ruimte. Met een entresolvloer kun je de volledige inhoud van je bedrijfshal volledig benutten. Dit doe je door een extra vloer in de ruimte te plaatsen, waardoor je extra vierkante meters creëert, boven de bestaande werkvloer. Een entresolvloer is solide en het is een relatief eenvoudige en goedkope manier om je capaciteit uit te breiden, zonder hiervoor nieuwbouw te plegen.

Verdubbeling van je bedrijfsruimte

Natuurlijk is het afhankelijk van de constructie van het pand, maar in principe zou je kunnen zeggen dat, bij voldoende hoogte, je de ruimte die je hebt, kunt verdubbelen. Maar het is natuurlijk niet noodzakelijk om de hele ruimte te voorzien van een entresolvloer. Het voordeel van een entresolvloer is dat het een flexibele oplossing is, die je helemaal kunt inrichten zoals je zelf wilt. Heb je behoefte aan een extra kantoorruimte in je productiehal, dan kun je deze met een entresolvloer boven de werkvloer installeren. Dit kan een oppervlakte van een tiental vierkante meter zijn. Wil je het magazijn uitbreiden, dan kun je er ook voor kiezen om dit met een entresolvloer te doen. De extra verdieping is zelfs bereikbaar met steekwagens als dat gewenst is.

Nog meer voordelen van een entresolvloer

De entresolvloer is een voordelige manier om je bedrijfsruimte uit te breiden. Je kunt zelf bepalen hoe deze uitbreiding eruit ziet, het kan zelfs een combinatie zijn van kantoorruimte, productieruimte en opslagruimte. Daarnaast is deze magazijnvloer een flexibele oplossing, omdat hij eenvoudig te demonteren is. Dus ook als je op zoek bent naar een tijdelijke uitbreiding dan is de entresolvloer hier heel geschikt voor. De overspanningscapaciteit is groot en de belasting kan zwaar zijn. Dit maakt de magazijnvloer geschikt voor ieder type bedrijf en voor alle soorten bedrijfsactiviteiten.

Professionele montage

Een entresolvloer wordt op maat gemaakt, zodat deze helemaal aansluit bij je wensen. Dat betekent dat je niet alleen kunt kiezen voor een stalen ondervloer, voor de opslag van je voorraad of materialen. Maar als je kiest voor een kantoorruimte op de eerste verdieping, dan is het mogelijk om een passende, houten ondervloer te leggen. Je hebt tevens keuze uit verschillende kleuren van de verschillende onderdelen van de entresolvloer. Heb je ruimte voor meerdere verdiepingen, dan behoort dat ook tot de mogelijkheden. Mocht na verloop van tijd blijken dat je meer ruimte nodig hebt, dan kan de entresolvloer eenvoudig uitgebreid worden. Montage wordt door een professioneel team uitgevoerd, zodat je zeker weet dat alle onderdelen goed op elkaar aansluiten en dat de constructie stevig in elkaar zit.