Duurzaam Vandaag
Image default
Bedrijven

Logistiek voor je webshop uitbesteden? Twee tips

Heb jij een webshop en wil je je logistiek uitbesteden? Er komt veel kijken bij het uitbesteden van de logistiek voor je webshop. Waar dien je op te letten? In dit artikel helpen we je op weg met drie tips voor wanneer jij de webshop logistiek wil uitbesteden.

Tip 1. Laat je ontzorgen

Er komt veel kijken bij het opzetten van een succesvolle webshop. Je dient de site zelf natuurlijk technisch draaiend te krijgen. Je dient de marketing voor je webshop goed uit te denken en uit te werken. Design-technisch moet het er uitzien zoals een webshop anno 2022 eruit ziet. Je dient producten te vinden waar genoeg vraag naar is en waar je voldoende marge op kunt pakken. Je dient goede producenten of inkopers te vinden om van in te kopen en hier relaties mee te onderhouden.

Met andere woorden, je hebt je tijd hard nodig om een succesvolle webshop op de rit te zetten. Laat het logistieke deel van het proces daarom door iemand anders uitvoeren. Besteed de logistiek voor je webshop daarom uit aan een partij die goed is in logistiek. Anders ben jij dag in dag uit naast alle andere dingen ook nog eens daarmee bezig.

Tip 2. Zoek een IT-oplossing die aansluit op jouw website-technologie

Een belangrijk aspect bij het uitbesteden van de logistiek van je webshop is de IT-kant. Grote kans dat je de hoofdsite voor je webshop hebt gebouwd met WordPress. Dit is namelijk veruit het grootste content management systeem voor websites.

De technologie die je voor het inrichten van je webshop hebt gebruikt is echter minder vanzelfsprekend. Je kunt hiervoor onder andere kiezen voor WooCommerce, Lightspeed, Jouwweb, Magento en Shopify. Andere keuzes voor het inrichten van je webshop zijn ecwid, opencart, CCV shop, WIX en PrestaShop. Het is belangrijk dat de partij die je kiest om je logistiek aan uit te besteden een IT-infrastructuur heeft die compatible is met het platform dat jij hebt gekozen voor de inrichting van jouw webshop.

 

https://we-fulfil.nl/webshop-logistiek/