Duurzaam Vandaag
Image default
Bedrijven

Ledstrip bevestigen

Ledstrip bevestigen

LED strips kunnen worden bevestigd met 3M lijm. Dit is vooral belangrijk als u ze in vochtige omstandigheden wilt gebruiken of als u wilt dat uw LED’s scherpe bochten kunnen maken zonder los te komen!

LED’s zijn een zeer nuttige uitvinding en komen van pas wanneer er een gelegenheid is waar ze nodig zijn, maar soms kan de installatie moeilijk blijken vanwege hun grootte. In dat geval kan het installeren van die kleine lampjes wat tijd en moeite kosten. Gelukkig zijn LED Strips zo gemaakt dat alles wat we nodig hebben is lijm – gewone oude huishoudelijke tape zal doen – op de achterkant die ons niet alleen in staat stelt deze handige dingen gemakkelijk te installeren, maar ook verplaatsen ze rond zoveel als nodig omdat in tegenstelling tot draden of kabels; eenmaal goed geplakt onze creaties niet in de war zal raken.

Ledstrip inkorten

Het is gemakkelijk om een LED strip in te korten, maar je moet heel voorzichtig zijn om niet te snijden waar het belangrijk is. Als je goed kijkt naar de LED’s op je strip, zal er een punt komen dat gemarkeerd is met zwarte lijnen en koperen markeringen. Dit gebied kan veilig worden afgeknipt met een oude schaar (zorg er wel voor dat hij schoon is!), zolang het knippen maar gebeurt zonder dat de stekker in het stopcontact zit! En probeer dit nooit zonder handschoenen aan te doen – scherpe randen zijn slecht nieuws voor die tere vingertjes van je.

Lumen naar watt omrekenen

Heeft u licht nodig voor een functionele lees- of eethoek? Wilt u weten welke LED-lampen de perfecte hoeveelheid licht in uw keuken zullen geven? De intensiteit van het verlichte oppervlak wordt gemeten in lux, terwijl een indicator zoals lumen kan vertellen hoeveel output. Om erachter te komen hoeveel lumen u nodig heeft, vermenigvuldigt u de gewenste lux met het aantal vierkante meters.

Ledstrip plafond

Het eerste wat u moet doen voordat u een LED-strip aan een plafond bevestigt, is nadenken over het soort licht dat ze uitstralen. Standaard strips kunnen bijvoorbeeld zeer fel en hard licht geven dat hinderlijk is als er langere tijd direct naar wordt gekeken. Om dit probleem tegen te gaan, kunt u proberen de LED’s op een indirecte plek te plaatsen, zodat er een diffuus licht ontstaat dat altijd mooier is dan directe of harde lichtbronnen! U moet er ook voor zorgen dat uw plafonds geschikt zijn – sommige plafonds hebben een afwerking die de installatie zal hinderen.

https://123ledstrips.nl/doe-het-zelf/ledstrip-bevestigen/