Duurzaam Vandaag
Image default
Bedrijven

Kerstverlichting voor buiten wordt steeds duurzamer

Als de kerstdagen eraan komen, haal je een kerstboom in huis en versier je de woonkamer met rendieren en engelen. Voor de ultieme kerstsfeer moet je echter de buitenkant van je huis en de tuin niet vergeten. Zo breng je wat winterse gezelligheid in je straat en begint het kerstfeest voor jouw gasten al, voordat ze een voet over de drempel hebben gezet. Tegenwoordig is er ook veel aandacht voor energiebesparing en een tuin vol verlichting lijkt daar niet aan bij te dragen. Gelukkig vind je op KerstverlichtingBuiten.com genoeg duurzame kerstverlichting, zodat je niet hoeft in te leveren op sfeer.

Duurzame kerstverlichting voor buiten

Ledverlichting

Tegenwoordig is vrijwel alle kerstverlichting gemaakt met ledverlichting. Deze verlichting verbruikt veel minder stroom dan de vroegere gloei- en halogeenlampen. Bovendien zijn de mogelijkheden van ledverlichting veel uitgebreider dan die van gloeilampen. Zo kun je makkelijker van kleur wijzigen en kun je ze eenvoudig dimmen en laten knipperen. Ook geven de ledlampjes geen warmte af, wat het gebruik veiliger maakt.

Schemerschakelaar

Een tweede manier om je kerstverlichting duurzamer te maken is zorgen, dat de verlichting niet brandt, als het niet nodig is. Kerstverlichting laten branden, als het buiten licht is, is zonde van de stroom, want het licht is dan helemaal niet te zien. Dat kun je voorkomen door het gebruik van een schemerschakelaar. Een schemerschakelaar heeft namelijk een sensor, die de lichtsterkte buiten meet. Hierdoor gaat de verlichting pas aan, als het begint te schemeren en de lichtjes goed te zien zijn. Zodra het te licht wordt, wordt de verlichting weer uitgeschakeld. Zo verbruik je nooit onnodig stroom.

Kies voor kwaliteit

Verder kun je het beste voor een goede kwaliteit kerstverlichting kiezen. Dan gaat het namelijk het langst mee en hoef je minder snel nieuwe verlichting te kopen. Hoe langer iets mee gaat, hoe duurzamer het is. Zeker als je de kerstverlichting buiten wilt gebruiken, is het belangrijk om goede kwaliteit te kopen. Deze verlichting moet namelijk weer en wind kunnen doorstaan zonder kapot te gaan of zelfs kortsluiting te veroorzaken. Gelukkig kun je daarvoor goed terecht bij kerstverlichtingBuiten.com.

Welke kerstverlichting voor buiten kies je?

Nu je weet, dat kerstverlichting voor buiten ook duurzaam kan zijn, kun je met een gerust hart je verlichting uit gaan zoeken. Voor mooi verlichte tuin kun je het beste verschillende soorten kerstverlichting met elkaar combineren. Als basis kun je kiezen voor een van de verschillende lichtsnoeren. Deze kun je gebruiken om bomen en planten in de tuin te versieren of om de ramen de omlijsten. Voor de bomen kun je ook kiezen voor netverlichting. Dit zijn netten met ledlampjes, die je eenvoudig over de boom heen kunt spannen. Dan is veel makkelijker dan het lichtsnoer aan de takken vast te moeten maken. Als je geen boom in de tuin hebt staan, die je om kunt toveren tot kerstboom, dan kun je kiezen voor een muurkerstboom of kerstboom op paal. Doordat de verlichting al de vorm van een kerstboom heeft, heb je geen echte boom meer nodig.
Als je je dakranden of balkons wilt versieren, raden we ijspegelverlichting aan. Dit is een snoer met kortere snoeren, die naar beneden vallen. Hierdoor krijg je het idee van hangende ijspegels. Deze verlichting geeft een prachtige uitstraling aan het huis. Het huis kun je verder aan de buitenkant versieren met een kerstkrans aan de deur of een guirlande met verlichting aan de deurposten. Voor een rustig en klassiek kerstbeeld kies je voor gele verlichting. Maar als je niet zo houdt van klassiek en liever gaat voor vrolijk en kleurrijk, dat is er natuurlijk ook gekleurde kerstverlichting voor buiten. Er is zelfs gekleurde verlichting, die je aan kunt sturen met je smartphone of tablet!

Kerstverlichting buiten het bedrijf

Ook zakelijke panden kun je natuurlijk uitstekend op een duurzame manier in kerstsfeer brengen. Omdat een winkel- of bedrijfspand meestal groter is dan een woonhuis, heb je ook meer verlichting nodig. Door koppelbare lichtsnoeren te nemen kun je meerdere lichtsnoeren stroom geven vanuit één stopcontact. Zo kun je grotere lengtes overbruggen zonder ingewikkeld gedoe met verlengsnoeren.
Ook de winkelstraat wil je natuurlijk versieren. Omdat deze verlichting hoog komt te hangen kies je dan voor bolverlichting. Dit is verlichting met grotere lampen, want de kleine ledlampjes van standaard kerstverlichting zie je haast niet, als ze zo hoog hangen. De bolverlichting kun je combineren met verlichte kerstfiguren, zoals een sneeuwvlok of ijskristal. Deze hang je in het midden van de winkelstaat aan de lichtsnoeren. Het winkelende publiek waant zich in een kerstfilm, als ze onder deze verlichting door lopen. Zo krijgen ze helemaal zin om de kerstinkopen te doen en hun familie en vrienden te verwennen met mooie cadeaus.
Ook lichtgordijnen zijn zeer geschikt om een bedrijfspand te versieren. Deze gordijnen zijn helemaal voorzien van ledverlichting en kunnen gemakkelijk de hele voorkant van het pand verlichten. Dit staat erg mooi bij grote klassieke panden, maar ook bij moderne panden met een volledig glazen façade. Met zo veel soorten kerstverlichting vind je altijd iets, dat goed bij jouw pand past.

Veilige kerstverlichting voor buiten.

Alle kerstverlichting van kerstverlichtingBuiten.com is uiteraard geschikt voor buiten. De snoeren zijn stevig genoeg om buiten te gebruiken en kunnen tegen een stootje. Ook alle lampjes zijn beschermd tegen vocht. Zo hoef je niet bang te zijn, dat je verlichting kapot gaat, als het even wat harder waait of gaat sneeuwen. Je kunt de verlichting met een gerust hart laten branden. Gebruik wel speciale verlengsnoeren voor buiten voor optimale veiligheid.

Tip: hoeveel dagen nog tot kerstmis?

Gerelateerde artikelen

Bespaar tijd en geld met duurzaam inzetbaarheid

De beste duurzame isolatiematerialen voor je huis kiezen

Vensterbank planten