Duurzaam Vandaag
Image default
Bedrijven

Het klimaat verandert

Op het nieuws komt vaak genoeg voorbij dat het klimaat verandert en dat dit vervelende gevolgen gaat hebben. Maar welke maatregelen worden eigenlijk tegen klimaatverandering getroffen?

Wat doet Nederland?

We weten inmiddels dat het klimaat aan het veranderen is. Dit komt door de toename van broeikasgassen in de atmosfeer. De belangrijkste broeikasgas is CO2, deze wordt te veel door activiteiten van de mens uitgestoten en zorgt voor het zogeheten versterkt broeikaseffect. De klimaatverandering heeft gevolgen voor natuur, milieu en de mens. Nederland neemt daarom (samen met andere landen) maatregelen om zich aan te passen aan de gevolgen van de klimaatverandering en verdere klimaatverandering te voorkomen. Het Deltaprogramma, de Nationale Adaptatiestrategie en het klimaatakkoord zijn maatregelen die samen het Nederlands klimaatbeleid vormen.

Duurzame energie

Nederland werkt aan een duurzame, betrouwbare en beschikbare energie die voor iedereen betaalbaar is. De energie moet uit natuurlijke bronnen komen, zoals biomassa, zon, wind, water en de bodem. We hebben hierdoor minder energie uit fossiele bronnen nodig. De bekendste duurzame energie komt in Nederland op dit moment van zonnepanelen af. Een zonnepaneel kopen wordt gedaan door steeds meer huishoudens. Wil je een zonnepaneel kopen? Weeg dan eerst de voor- en nadelen af. Wil je een zonnepaneel kopen? Vraag dan een subsidie aan bij de Rijksoverheid.

Elektrisch rijden

De overheid stimuleert elektrisch rijden. Het is namelijk een stuk milieuvriendelijke, omdat een elektrische auto geen broeikasgassen, fijnstof en stikstofdioxide uitstoot. De Rijksoverheid wil elektrisch rijden aantrekkelijker maken. Als particulier kan je daarom een subsidie aanvragen. Ondernemers kunnen een subsidie aanvragen voor volledig elektrische bedrijfsauto’s.

Stikstof beperken

Nederland stoot de meeste stikstof uit van de hele wereld. De overheid neemt maatregelen om de stikstofuitstoot te verminderen en de natuur te verbeteren. De Rijksoverheid werkt samen met provincies en verschillende sectoren om de hoeveelheid stikstof flink te verminderen en de natuur te verbeteren.

Iedereen doet wat

Iedereen doet wat is een campagne van de overheid en is bedoeld om mensen bewuster met het milieu te laten omgaan. Je kan iets groots of iets kleins doen, iets duurs of iets goedkoops. Je kan het doen op jouw manier. Doe de test op internet en bekijk wat jij kan doen!

https://vergelijksolar.nl/zonnepanelen-kopen/

Gerelateerde artikelen

Vensterbank planten

De ingrediƫnten voor een veilig gevoel in huis

Producten van elektrischeboiler.eu uitgelicht.