Duurzaam Vandaag
Image default
Bedrijven

Geen baan kunnen vinden?

Niet iedereen komt makkelijk aan de bak. Soms heb je fysiek of geestelijke beperkingen, die het je moeilijker maken om te gaan werken. Het kan ook zijn dat je zelf, zonder dat je het door hebt, te negatief bent ingesteld en dit gevoel meeneemt naar de sollicitaties. Ook kan het zijn dat waar jij werk in wil vinden, een lastige branche is. Heb je moeite met het vinden van een baan? Check dan deze tips.

Mindset

Het heeft totaal geen zin om te kijken naar wat je tegenhoudt en te beargumenteren waarom je niet kunt werken, terwijl je wel wil werken. Het eerste uitgangspunt is namelijk dat je kijkt naar wat je wel kunt. Ga daarin ook niet elke keer benoemen wat je niet kunt. Als je zinnen vol staan met ‘ja, maar’? Dan heb je je mindset echt niet goed. En, geloof het maar: bij sollicitaties worden zelden mensen aangenomen die in een mindset van klagen zitten. Het helpt niet en het zorgt ook niet voor verbetering. Hoe lastig je situatie ook kan zijn.

Wat dan wel?

Deal met je beperkingen, accepteer dat ze er zijn. Maar, kijk ook naar wat je wellicht op een andere manier, wel kunt realiseren. Werken hoeft ook niet altijd voor een werkgever. Je kunt ook vrijwilligerswerk als werk zien. En, als je echt niet anders kan: ook iets nuttigs doen in huis kan werk zijn. Het is daarbij natuurlijk van belang dat je je gezondheid in acht neemt. Daarmee wordt zowel je lichamelijke gezondheid bedoelt als je geestelijke gezondheid.

Kinderopvang Rijswijk

Ben jij geestelijk en lichamelijk gewoon in staat om werk te doen? Ga dan eens kijken naar banen waar je relatief makkelijk mee kunt beginnen en waar veel vraag naar is. Je zou ook bijvoorbeeld kunnen kijken of er werk is bij de kinderopvang in Rijswijk. Vind je ander werk en heb je juist opvang nodig? Dan is kinderopvang Rijswijk wellicht ook een goed idee. Kinderopvang Rijswerk doet het werk graag.

https://www.dakkindercentra.nl/locaties/rijswijk/