Duurzaam Vandaag
Image default
Bedrijven

Geef jij goed leiding aan jouw bedrijf?

Als werkgever is het soms lastig om zeker te weten dat jouw medewerkers tevreden zijn. Het is vaak een te snelle aanname dat alles wel goed zit. Soms zit je er finaal naast. Een andere keer, loopt het inderdaad redelijk goed, maar zijn en best nog wel wat verbeterpunten te vinden. Hoe staat het ervoor in jouw bedrijf?

Leiderschapsstijl

Er zijn verschillende manieren van leiding geven zo is er onder andere:

 

  • De democratische stijl
  • Autocratische leiderschap
  • Coachend leiderschap

 Bij de democratische stijl houdt in dat er veel democratische dingen worden besloten. Hier vindt behoorlijk wat overleg plaats. Valkuil van deze stijl kan wel zijn dat er men wat stuurloos is. Deze stijl

De autocratische leiderschapsstijl is de stijl van de alleenheerser. Het is een top-down stijl waarin de medewerker vooral moet doen wat opgedragen wordt door de leidinggevende. Deze stijl kwam vroeger veel voor. Het lijkt zijn beste tijd gehad te hebben. Wel is het zo dat zo gauw mensen het gevoel hebben dat ze in crisis verkeren, deze stijl naar boven komt.

Bij de coachende stijl is de leidinggevende letterlijk meer een coach en begeleider. Hier hebben de mensen behoorlijk de vrijheid om zelf te ontdekken waar dingen beter kunnen lopen. Bij deze stijl is het van belang dat de leidinggevende met coachende stijl wel echt goed kan coachen, aangezien er anders net zo goed een kans is dat er een bepaalde stuurloosheid is.

Wat de juiste manier van leidinggeven is? Dat is niet altijd direct te zeggen. In veel situaties is een coachende stijl prettig. Toch vraagt soms een situatie om een andere stijl van leiding geven.

 

Forward energie audit

Een goede werkgever kijkt natuurlijk forward. Bovendien blijft het daar niet bij. Een goede werkgever doet daar ook voordeel mee. Neem nu bijvoorbeeld de wettelijk eisen omtrent energie. Een slimme werkgever doet meer dan nodig is voor een energie audit. Want, het is zo duidelijk dat er steeds duurzamer geproduceerd moet worden, dat de eisen alleen maar hoger kunnen worden,

Op deze manier is het bedrijf al meer toekomstbestendig, dit maakt het bedrijf flexibeler. En, juist flexibiliteit is enorm belangrijk in een bedrijf. Jij wilt wellicht ook voor een langere tijd ergens werken. Dan is flexibiliteit dus nodig. Als jouw werkgever te veel de kop in het zand steekt, is het een kwestie van tijd voor het tegen de lamp loopt.

EED Energie Audit