Duurzaam Vandaag
Image default
Bedrijven

Fitness voor vrouwen

De fitnesswereld wordt vaak gedomineerd door mannen. Er zijn echter ook veel vrouwen die graag aan hun figuur willen werken. Omdat de wereld wordt gedomineerd door mannen, hebben vrouwen vaak weinig middelen tot hun beschikking. Het is echter belangrijk dat er ook rekening wordt gehouden met vrouwen. De fysieke behoeften van mannen zijn heel anders dan de fysieke behoeften van vrouwen. Voor de oefeningen in de sportschool lopen vaak trainers rond die precies weten wat mannen en vrouwen moeten doen, maar de voeding dat wordt vaker nog vergeten.

 

 Voedingsschema voor vrouwen

Als het nodig is om een ​​dieetplan voor vrouwen te ontwikkelen, wordt meestal het voedingsschema voor mannen aangenomen, maar dan in kleinere hoeveelheden. Dit is echter niet helemaal juist. Door hormonale verschillen hebben mannen en vrouwen verschillende voedingsbehoeften. Daarnaast is iedereen anders en is het noodzakelijk om te kijken wat iemand nodig heeft om tot het beste resultaat te komen. Een voedingsschema op maat kan helpen in het voorzien van de persoonlijke behoeftes.

 

Voedingssupplementen voor vrouwen

De behoeften van vrouwen aan supplementen zijn ook anders dan die van mannen. De meeste supplementen zijn echter gebaseerd op het behoeftes van de man. Vrouwen hebben bijvoorbeeld meer ijzer en vitamine B6 nodig. Aan de andere kant hebben mannen meer eiwitten nodig. Gelukkig is het verschil niet zo groot dat het kiezen van standaardsupplement op de markt schadelijk is voor vrouwen. Je hoeft alleen maar te onthouden dat je mogelijk enkele belangrijke stoffen mist. Zeker wanneer je grote hormoonschommelingen ervaart, is het belangrijk om goed op je voeding te letten. Denk bijvoorbeeld aan de momenten van menstruatie of menopauze.

 

https://web-wings.nl/