Duurzaam Vandaag
Image default
Bedrijven

Een eigen onderneming

Je begint je eigen bedrijf niet van vandaag op morgen maar daar denk je goed over na. Omdat je eerste een oplossing voor een bestaand of niet probleem zult moeten bedenken. Hoe los ik iets op in huis, op het werk of waar dan ook. Het is belangrijk om je goed in de materie vast te bijten en ook na te gaan in hoeverre het uiteindelijk ook iets oplost of gaat oplossen. Als jij een oplossing bedenkt voor een probleem van morgen dan wil je niet dat het vorig jaar al op de markt is gebracht. De timing is dus ook cruciaal. Daarnaast is het dus ook belangrijk om je product te kunnen verkopen aan mensen.

De doelgroep

Het is belangrijk dat je snapt wie jouw doelgroep is. Aan wie ga jij jouw product verkopen. Voor wie biedt jij een oplossing? Selecteer een groep mensen waarvan jij denkt en misschien zelfs weet nadat je het gevraagd hebt dat zij jouw product of dienst zullen kopen. Ga dus het werkveld in en vraag mensen of ze wellicht het probleem herkennen en of ze zich kunnen vinden in jouw oplossing. Het is daarnaast verstandig om een profiel op te stellen van een figuurlijk persoon die dan jouw ultieme klant is. Zo heb jij een scherp beeld van jouw klant. Zorg ervoor wanneer je gaat starten met de verkoop dat jouw communicatie is aangepast aan de doelgroep waar jij je opricht. Een voorbeeld hiervan is het feit dat ouderen vaak liever met u worden aangesproken en jongeren liever met je. Daarnaast let je natuurlijk erop of het een consumentenmarkt is of een zakelijke markt.

Administratie

Iets dat veel ondernemers vergeten is dat bij het hebben van een onderneming de administratie ook een belangrijk onderdeel is. Je zult dus je uren moeten registreren. De gewerkte uren berekenen kun je gemakkelijk doen via een software pakket wat je daarbij helpt. Daarnaast zul je natuurlijk ook boekhoudingssoftware moeten aanschaffen om de diverse uitgaven en inkomsten goed te kunnen verwerken. Het is natuurlijk ook mogelijk om al dit werk ui te besteden. Echter hangt hier natuurlijk ook wel een prijskaartje aan.

https://keeping.nl/gewerkte-uren-bijhouden-berekenen