Duurzaam Vandaag
Image default
Bedrijven

Duurzaamheid begint bij jezelf

Tegenwoordig is duurzaamheid een steeds belangrijker thema en proberen veel mensen hun steentje bij te dragen. Sommige mensen kiezen ervoor om minder te vliegen of minder vaak de auto te pakken, anderen kiezen voor zonnepanelen of een warmtepomp. Maar er zijn nog veel meer stappen die jij kunt zetten richting een duurzaam leven. Dat vertelt bouwmarkt nederland je graag in onderstaand artikel.

Duurzaam bouwen

Met duurzame bouwmaterialen kan jij ervoor zorgen dat je huis een stuk duurzamer wordt. Hierin kan je denken aan woningisolatie in de vorm van kruipruimte isolatie of spouwmuur isolatie. Dit zijn twee populaire vormen van isoleren omdat ze veel voordelen bieden. Door je spouwmuur te isoleren houd je namelijk veel meer warmte vast in de winter waardoor je minder hoeft te stoken. Ook een goed geïsoleerde kruipruimte helpt hieraan mee. Voor deze maatregelen is een investering nodig. Deze verdien je vanzelf terug in een aantal jaar omdat je dus minder energie verbruikt. Dit scheelt een hoop in deze tijd van hoge energierekening.

Gevel verduurzamen

Ook je gevel kan je een stuk duurzamer maken. Dit kan je doen door gedag te zeggen tegen je ouderwetse houten gevelbekleding en in plaats daarvan te kiezen voor kunststof gevelbekleding. Een populair merk hiervan is Keralit. Keralit is kleurvast en weerbestendig, het gaat daardoor jarenlang mee. Je ontvangt er zelfs 10 jaar garantie op. Keralit is verkrijgbaar in meer dan 37 kleuren, hierdoor is er voor iedereen wel een geschikte kleur te krijgen.

Subsidie?

Je woning verduurzamen kost een flinke investering, vandaar dat veel mensen zich afvragen of je er subsidie op kunt krijgen. Als woningeigenaar kan je dankzij de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) subsidie krijgen om je huis te verduurzamen. De subsidiebedragen van 2022 zijn bijna 50% hoger dan die van 2021. Dat maakt het de zeer aantrekkelijk om juist nu te kiezen voor duurzaamheid. Je krijgt een groot bedrag weer terug in je portemonnee.