Duurzaam Vandaag
Image default
Bedrijven

De voordelen van etherische olie

Etherische oliën worden ook wel essentiële oliën genoemd. Deze oliën zijn afkomstig van planten en bomen en dus helemaal natuurlijk. Deze oliën worden al eeuwenlang gebruikt voor verschillende doeleinde. Planten, bomen en kruiden hebben allemaal verschillende gezondheidsvoordelen, zo hebben etherische oliën ook verschillende doeleinde. Je kunt etherische olie kopen bij de drogisterij of natuurwinkel.

Wij hebben een paar van de meest gebruikte etherische oliën opgezocht en wij leggen uit wat de voordelen van deze oliën zijn, zodat jij weet welke etherische olie kopen het beste is.

Eucalyptus olie

Deze licht scherpe en frisse geur kan helpen bij verkoudheid. Je kunt een paar druppels in het stoomwater doen om die verstopte neus weg te halen, dit werkt overigens ook in bad!

Tea tree olie

Tea tree olie is heel populair want het heeft verschillende doeleinde. Je kunt er namelijk mee desinfecteren omdat het anti bacterieel is. Maar het kan ook gebruikt worden in het gezicht als je een vette huid hebt of een onzuivere huid.

Citroenolie

Citroen olie is altijd handig om in huis te hebben. Bij roos kan je een paar druppels in je shampoo fles doen. Het helpt ook tegen insectenbeten, als insecten afweer en om je huis schoon te maken.

Ylang ylang olie

Deze geweldige olie is super fijn tegen slaapproblemen, angst stress en depressie gevoelens. Daarnaast wordt het ook nog eens gebruikt tegen futloos haar en droge onzuivere huid. Deze olie heeft een hele waslijst aan voordelen, doe je eigen onderzoek.

Lavendel olie

Deze is heel populair en mag natuurlijk niet ontbreken. Lavendel werkt rustgevend en kan je daarom helpen in slaap te komen. Daarnaast kan lavendel ook helpen tegen misselijkheid en acne.

Hoe gebruik je etherische oliën?

Zoals je ziet in deze paar voorbeelden zijn etherische oliën voor vele doeleinde inzetbaar. Daarom kunnen ze ook op vele manieren gebruikt worden. Als je in slaap wilt vallen kan je namelijk een paar druppels op je kussen druppelen maar je kan het ook in je bad, was shampoo, diffuser doen. Er zijn 1001 manieren om deze oliën te gebruiken.