Duurzaam Vandaag
Image default
Bedrijven

De nieuwe generatie cv-ketels

Iedereen wil uiteraard warm wonen en steeds over heerlijk warm water beschikken. Wie die heerlijke verwarming zoekt, die dient over een goede en liefst energiezuinige cv-ketel te beschikken. Zelfs de uitstekende cv-ketels van nu dienen met de tijd vervangen te worden. Door een onderhoudscontract met een specialist af te sluiten, kunt u overigens de levensduur van uw cv-ketel vaak flink verlengen. Toch is elke verwarming na een periode van zo’n twaalf en vijftien jaar aan vervanging toe.

U merkt zelf prima als uw cv-ketel aan vervanging toe is, bijvoorbeeld aan uw energierekening

Doorgaans gaat uw cv-ketel tussen de twaalf en vijftien jaar mee. U kunt zelf ook prima merken als uw cv-ketel vervangen dient te worden. U zult dan merken dat uw cv-ketel steeds vaker met een storing te maken krijgt, dat de kosten voor reparatie steeds hoger uitvallen en dat ook uw energierekening hoger uitvalt. Uw cv-ketel laten vervangen voor de beste verwarming, is overigens wel iets meer dan alleen even een andere cv-ketel plaatsen. Bij vervanging dienen ook de gasafvoer en de gasleidingen goed gecontroleerd te worden op lekkages en de vorming van koolmonoxide.

De vernieuwende cv-ketels bieden steeds de nieuwste technologieën

Een nieuwe cv-ketel vraagt een behoorlijke investering. Behalve de kale prijs voor een cv-ketel, komen de installatiekosten daar nog eens overheen. Welke cv-ketel bij u thuis voor de beste verwarming kan zorgen, is van diverse factoren afhankelijk Wel kan gesteld worden dat u met een cv-ketel van ATAG prima uit de voeten kunt. ATAG is een erkende Nederlandse variant die als zeer betrouwbaar te boek staat en daarnaast ook als zeer vernieuwend. ATAG maakt steeds gebruik van de nieuwe technologieën en is de zuinigste in zijn soort. Daarnaast is ATAG ook nog eens onderhoudsvriendelijk en is het een gegeven dat de kosten gedurende de levensduur tamelijk laag gehouden kunnen worden.

Snel en veel warm water in een constante flow én een bijzondere warmtewisselaar

Als we u dan toch twee voorbeelden kunnen noemen, dan wijzen we u graag op de ATAG i28 ECZ cv-ketel en de ATAG i36 ECZ cv-ketel. Deze twee cv-ketels maken onderdeel uit van de nieuwe generatie cv-ketels; de ATAG i, waarbij met name snel en veel warm water in een constante flow een belangrijke en onderscheidende factor is. In dat kader maakt de iCon warmtewisselaar van ATAG het voornaamste verschil. Bijkomend voordeel is dat u te maken hebt met een Nederlands bedrijf en zo de Nederlandse economie ook nog eens steunt.

Gerelateerde artikelen

Versier je prachtige steigerhouten kerstboom op jouw manier

Ledstrip bevestigen

De beste printers voor elke situatie