Duurzaam Vandaag
Image default
Bedrijven

Collega’s of toch kameraden?

In het leger: “collega’s”, hoor je het ook steeds vaker. Jesses! Volgens het woordenboek zijn collega’s mensen die voor dezelfde baas werken. Soldaten werken niet voor hun baas. Soldaten maken deel uit van de krijgsmacht, en dat doen ze vooral omdat ze er blij mee zijn. Een belangrijke reden voor hun tevredenheid is dat ze het samen doen!

Samenwerken

Samenwerking is een belangrijk onderdeel van het militaire beroep. De ontwikkeling van deze samenwerking is door de jaren heen alsmaar gegroeid. De noodzakelijke samenwerking bij tegenspoed zal vooral leiden tot het tot stand brengen van een typische militaire verbinding tussen soldaten, namelijk: vriendschap. De relatie tussen kameraden is nauw met elkaar verbonden en verwarmt elkaar. Mededogen komt voort uit noodzaak, omdat we teruggeworpen worden naar onszelf en anderen in de buurt. We hebben geen keus! We beschouwen onszelf en anderen aan de hand van hun goede en slechte eigenschappen.

In dat geval voelt u het belang van acceptatie en wederzijdse steun. Je ontdekt wat het betekent als je iemand blindelings vertrouwt en ervaart de voldoening van het blindelings vertrouwen. Maar vriendschap is ook gebaseerd op de invloed van sociale druk. De druk om het gevoel van eigenwaarde te behouden en door anderen gerespecteerd te worden, is een belangrijke factor bij het bieden van wederzijdse hulp en bijstand; de basis van een partnerschap. Daarom wordt vriendschap geboren uit noodzaak, gesmeed onder milieudruk en grotendeels gebaseerd op sociale druk. De onderlinge verbindingen die in dit proces ontstaan ​​zijn erg sterk, erg sterk en niet te vergeten “eeuwig”. Een belangrijke uitspraak die hier vaak bij hoort is qua petit orbis.

Vrienden of kameraden

Vriendschap is niet hetzelfde als gezelschap. Vriendschap is bestaat niet zomaar. Men is vrij om anderen aardig te vinden en contact met hen te leggen. Omdat het geweldig is om samen leuke dingen te doen. Omdat het handig is om iets met elkaar te kunnen doen, denk je dat het helpt om vriendschap te sluiten met anderen. Omdat je iemand bewondert, of omdat je wilt dat anderen je bewonderen. Soms gaat de vriendschap door en is deze gebaseerd op onderlinge verbindingen. Vriendschap kan echter alleen ontstaan ​​als de andere partij dit begrijpt. Als iemand je niet als je vriend beschouwt, kun je ook niet iemands vriend zijn.

https://rcwweb.com/uitspraken-in-het-leger/