Coderen van producten

Bij het produceren van voedingsmiddelen komen een aantal lastige dingen bij kijken die erg belangrijk zijn. Je moet denken aan hygiëne, de voedingsstoffen die erin komen, zekerheid, efficiënte en snelheid. Het is van belang dat ieder product op eenzelfde manier word geproduceerd en dat het zorgvuldig word bereid. Er mogen geen foute stoffen in terecht komen die bijvoorbeeld giftig zijn. Wanneer dit wel gebeurt moet de gehele productie worden teruggehaald om schade aan de gezondheid van mensen te voorkomen. Wanneer dit gebeurt loopt het bedrijf erg hoge kosten tegen het lijf dus dit kan je beter voorkomen. Ook het verpakken van het product is een belangrijk proces. Er zitten veel marketingstrategieën achter de verpakkingen van producten. Eigenlijk is overal over nagedacht. Zelfs het lettertype en de kleuren zit een gedachte achter. Het coderen van de producten is ook erg belangrijk onderdeel van de productie. Het is van groot belang dat dit op een juiste manier gebeurt. Als de coding and marking verkeerd gaat dan kan dit erge gevolgen hebben. Stel je voor dat de houdbaarheidsdata verkeerd wordt gedrukt. Dan kunnen mensen voeding eten die eigenlijk niet meer houdbaar zijn en hier kun je ziek van worden. Het coderen is een vak apart en moet met de juiste nauwkeurigheid gebeuren. Het codeerproces moet zo soepel mogelijk verlopen zodat er weinig fouten gemaakt kunnen worden. Je hebt codeer printers nodig om je producten juist te coderen. Eerst werd het nog met de hand gedaan, maar heel efficiënt was dit niet. Er wordt tegenwoordig ook veel meer geproduceerd dus di werkt niet meer. Je hebt de keuze uit verschillend codeer printers zoals een dod printer, hot foil printer of een continuous inkjet systeem. Elke printer is weer handig voor een ander proces. Ze hebben allemaal verschillende specificaties. Je kunt bij een winkel genoeg advies krijgen over welke printer je nodig hebt.

http://kba-metronic.nl