Duurzaam Vandaag
Image default
Bedrijven

Bespaar tijd en geld met duurzaam inzetbaarheid

Wanneer je te maken hebt met een bedrijf en een omgeving waar meerdere mensen werken, kan het je veel tijd en geld kosten als je gebruik maakt van de handige duurzaam inzetbaarheid. Hiermee zorg je ervoor dat je geel tijd en geld misloopt door het personeel dat het bedrijf weer verlaat, je daar procedures voor moet volgen en daarnaast weer nieuw personeel moet gaan zoeken, aannemen en vervolgens moet gaan inwerken. Het kost je allemaal veel energie die je liever besteedt aan andere, meer belangrijke zaken. Het inzetten van duurzaam inzetbaarheid is dus een cruciale stap binnen een onderneming. Er wordt in dit geval een omgeving gemaakt waarbij het personeel niet weg wil en daardoor blijft. Het heeft hier te maken met de motivatie van het personeel en daarnaast ook de mogelijkheden tot groei binnen een bedrijf. 

Stapje hoger

Door middel van duurzaam inzetbaarheid kan je zorgen dat het personeel blijft. Maar je moet het wel goed gebruiken. Als het personeel het gevoel heeft dat ze uitgeleerd zijn en geen mogelijkheden meer hebben om bijvoorbeeld een stapje hoger in functie te gaan, dan is de motivatie voor hen ook niet meer zo hoog om te werken bij het bedrijf en worden ze minder loyaal. Krijgen ze dan ergens anders een baan aangeboden, zullen ze daar minder lang over hoeven na te denken, dan wanneer je een bedrijf bent waar ze wel nog mogelijkheden hebben. 

Plan in werking zetten

Bij duurzaam inzetbaarheid gaat het erom dat je bezig bent met de toekomst en niet met het heden. Het plan dat in werking wordt gezet heeft dan ook betrekking op de toekomst. Kijk daarnaar vanuit de ogen van de medewerker en bepaal op basis daarvan wat je allemaal gaat inzetten om dat te verwezenlijken. Het gebruiken van duurzaam inzetbaarheid is een verstandige keuze binnen een bedrijf.