Duurzaam Vandaag
Image default
Bedrijven

4 argumenten voor het kopen van bedrijfskleding

Een schilderbedrijf, loodgieter, bouwvakker of ander beroep kan eigenlijk niet zonder goede bedrijfskleding. Waarom? Dat wordt verder in dit artikel besproken. Er worden vijf argumenten genoemd waarom u als bedrijf niet zonder goede bedrijfskleding kan en waarom u daar dus zeker geld voor vrij moet maken.

Veiligheid staat voorop

De veiligheid van de werknemers staat natuurlijk voorop. U bent als werkgever verantwoordelijk voor een veilige werkomgeving. Dit doet u door op de werkomgeving zelf uw maatregelen te nemen, maar de werkkleding is daarbij ook zeer belangrijk. Goede werkkleding is namelijk iets dikker van stof wat veel kleine ongemakken kan voorkomen. Daarbij is in sommige beroepen het belangrijk om de knieën, voeten en handen goed te beschermen. Denk hierbij bijvoorbeeld bij mensen in de bouw. Daarvoor is het belangrijk om kniebeschermers, handschoenen en schoenen te kopen met stalen neuzen. Als u bedrijf niet beschikt over een veilige werkomgeving kunt u in zeer grote problemen komen.

Het perfecte uithangbord

De bedrijfskleding is voor de veiligheid, maar kan ook een goede marketingtool zijn. Zo kunt u makkelijk bepaalde kledingstukken bedrukken met een logo zodat u goed herkenbaar bent. Een shirt, jas, trui of polo bedrukken met een logo is daarom ook zeker een aanrader. Dit zorgt voor professionaliteit en andere mensen zien ook uw naam en logo voorbij komen. Uiteindelijk zijn de werknemers het visitekaartje en uithangbord van het bedrijf en deze mensen moeten er natuurlijk wel verzorgd, netjes en professioneel uitzien. Zorg er dus zeker voor om bedrijfskleding te kopen waar u bepaalde teksten op kan laten drukken.

Invloed op prestaties

Als werkgever en bedrijf wilt u natuurlijk dat het werk zo goed mogelijk wordt afgeleverd. U moet zorgen voor een tevreden klant, die na het werk ook weer bij u terug komt. De beste marketing zit namelijk in de bestaande klant. Door het werk zo goed mogelijk te doen komt de klant terug en zal de klant u ook positief brengen naar andere mensen. Om de prestaties zo goed mogelijk te laten zijn is de kleding ook zeer belangrijk. Als een werknemer niet in comfortabele en veilige werkkleding kan werken kan dit prestaties in de weg zitten. Zo kunt u bijvoorbeeld denken aan een jeukende of klein shirt waar iemand niet optimaal in kan bewegen. Daarom is het goed om verschillende maten bedrijfskleding te kopen van een goede kwaliteit stof om iedereen comfortabel aan het werk te laten. Daarbij komt ook kijken dat de uitstraling van de kleding belangrijk is voor het vertrouwen van de klant en er voor moet zorgen dat uw werknemers hun werk kunnen doen zonder dat iemand steeds zit mee te kijken.

Saamhorigheid en gelijkheid op de werkvloer

Tot slot blijkt in de praktijk ook dat bedrijfskleding kan zorgen voor gelijkheid op de werkvloer. Net als vroeger op school wordt bij bedrijven helaas nog steeds gepest. Veel van het pesten of minder serieus nemen van mensen zit in het uiterlijk, vooral kleding. Door iedereen dezelfde kleding te geven snoert u de pesters de mond en zorgt u voor gelijkheid op de werkvloer. Verder kan dezelfde kleding ook zorgen voor saamhorigheid. U kunt het vergelijken met een voetbalteam die hun wedstrijden in hetzelfde tenue speelt. Op dat moment werkt een team samen om een resultaat te behalen. Dit kunt u kopiëren in het werkveld.