Duurzaam Vandaag
Image default
Bedrijven

3 Manieren om geld te besparen

Geld besparen is iets waar we in 2022 allemaal noodzakelijk mee bezig zijn. De boodschappen gaan van €80,- per week naar €100,- en de gasprijs stijgt van €120,- naar €400,-. Voor de meeste mensen betekent dit dat ook dat ze ineens een heel andere levensstijl aan moeten nemen. Zeker niet gemakkelijk. Hieronder beschrijven we drie manieren om geld te besparen. Sommige betekenen gelijk besparen en voor andere zal je eerst een investering moeten maken voordat je geld kunt gaan besparen. We hopen je met dit artikel te kunnen inspireren om manieren te vinden waarop jij geld kunt besparen.

Isolatie

Wist je dat doormiddel van isolatie je wel 20% minder energie nodig hebt? Isolatie is dan ook een manier waarbij je even moet investeren om geld te besparen. Het is echter zeker de moeite waard, vooral omdat in deze tijd de energierekening het grootste probleem is voor ons budget.

Warmtepomp

Een warmtepomp vergt een grotere investering, maar biedt wel gelijk een oplossing voor het probleem. Een warmtepomp zorgt er namelijk voor dat je woning en water geheel verwarmt wordt doormiddel van lucht en een klein beetje stroom.

Al lijkt deze investering groot, bereken het op een jaar en je zal zien dat je deze investering heel snel terug verdient zal hebben, vooral met de tarieven van 2022.

Annuleer al je abonnementen

Heb je abonnementen voor van alles? Spotify, Netflix, Videoland, HBO+, noem het maar op. Dan kan je hier vast een aantal van annuleren. Als jij en je partner beide accounts hebben voor, bijvoorbeeld Spotify, kijk dan of er een voordeliger familie abonnement is, waar jullie beide gebruik van kunnen maken.

Vaak zien mensen als ze gaan kijken naar hun lopende abonnementen dat ze veel betalen voor services waar ze nauwelijks gebruik van maken. Dit betekent dat zij ook veel kunnen besparen door deze services te annuleren.

https://www.kieskeurig.nl/warmtepomp