Duurzaam Vandaag
Image default
Beauty en verzorging

Zonder operatie van je rimpels af

Gedurende ons hele leven is het van belang om genoeg aandacht te besteden aan de verzorging van onze huid. Zelfs op jonge leeftijd is dat nodig, al vanaf ons 18e levensjaar kan onze huid wat hulp gebruiken van een verzorgingscrème. Daarna gaat het jammer genoeg nog meer achteruit. Tussen ons 30e tot 35e gaat de productie van de stof die onze huid strak en soepel houdt beginnen afnemen. Dat is ook het moment wanneer de eerste rimpeltjes beginnen te komen. Het is een natuurlijk proces dat geleidelijk verloopt en waar we ons gewoon bij zouden moeten neerleggen. Rimpeltjes geven meer uitdrukking aan ons gezicht en het wordt weleens gezegd dat ze tekenen van wijsheid zijn. Maar wat als we er toch echt niet blij mee zijn en iets aan willen doen? 

Tegenwoordig is dat niet meer zo’n grote stap. Rimpeltjes kunnen goed behandeld worden zonder dat daar een operatie voor nodig is. Er zijn verschillende mogelijkheden, één ervan is het gebruik van botox en fillers. Voor veel mensen bieden botox en fillers een goede oplossing, ze worden dan ook wel eens een liquid facelift genoemd. Er kunnen verschillende zones behandeld worden zoals de voorhoofdsrimpels, de kraaienpootjes of de mondhoeken. Door een injectie zal de huid weer strakker worden en zullen de rimpels gaan vervagen.

Een botox behandeling zorgt daarvoor doordat botox spierontspannend werkt. De spieren kunnen niet meer opspannen waardoor huidplooitjes en rimpels gaan wegvagen. Een filler werkt op een andere manier. Fillers vullen de huid letterlijk wat op. Waar ze geïnjecteerd worden, gaan ze een soort kussentje vormen. Dat zorgt ervoor dat de huid meer volume krijgt en strakker wordt, waardoor rimpels niet meer kunnen vormen. Zowel botox als fillers hebben een werking van ongeveer 3-4 maanden. Wanneer ze zijn uitgewerkt, zal het resultaat verminderen en is er een nieuwe behandeling nodig.

https://faceland.nl/

Gerelateerde artikelen

Wat is microplastic?

Waarom zou je bamboe wattenstaafjes kopen?

Een heerlijke massage in Hengelo