Duurzaam Vandaag
Image default
Beauty en verzorging

Verschillende soorten behandelingen die u in een huidkliniek kunt doen

De huid is een orgaan, net als de hersenen, maag en hart. Ook al is je huid het grootste orgaan in je lichaam, het is eenvoudig om het als vanzelfsprekend te beschouwen. Uw huid vervult echter een cruciale functie en heeft vaak verzorging nodig. Door goed voor je huid te zorgen, ondersteun je het goed functioneren van je huid. Bovendien zal het verzorgen van uw huid helpen om problemen zoals rimpels en mogelijk huidkanker in de toekomst te verminderen. Bij huidklinieken zoals huidtherapie Eemland in Amersfoort kan men de sociale en psychologische voordelen van goede huidverzorging niet genoeg benadrukken. Laten we eens kijken naar enkele van de behandelingen die u in een huidkliniek kunt doen om uw huid er gezond en probleemloos uit te laten zien.

Een behandeling door middel van laser haarverwijdering

Laserontharing Amersfoort is een procedure die helpt bij het verwijderen van ongewenste haartjes op uw huid. Benen, oksels, bovenlip, kin en bikinilijn behoren tot de behandelde gemeenschappelijke zones. Met uitzondering van het ooglid of de omgeving is het op vrijwel elke plek mogelijk om ongewenst haar te genezen. De effectiviteit van laserontharing wordt beïnvloed door het huidtype en de haarkleur. Het fundamentele idee is dat licht moet worden geabsorbeerd door het pigment in het haar, maar niet door het pigment in de huid. De huid mag niet worden beschadigd door de laser, die alleen de haarzakjes zou moeten beschadigen. De beste resultaten worden verkregen door zwart haar en een bleke huid te hebben, die contrasteren met elkaar.

De microdermabrasie behandeling

Ouderdomsvlekken en minder ernstige acne littekens kunnen worden geëlimineerd met microdermabrasie. Het is een van de meest populaire rimpelbehandelingen. De procedure is snel voltooid in een faciliteit voor gezichts esthetiek. Het proces omvat het gebruik van draagbare apparaten door de arts om kleine kristallen op het huidoppervlak te spuiten. De kristallen verwijderen de buitenste lagen van de huid en zuigen ook de kristallen en dode huidcellen eruit. Om rimpels en andere huidbehandelingen door microdermabrasie volledig uit te roeien, kan echter meer dan één procedure nodig zijn.

Wat zijn chemische peelings?

Chemische peelings, ook wel chem exfoliation of derma-peeling genoemd. Dit zijn esthetische procedures die op het gezicht worden uitgevoerd en die vaak worden gebruikt als anti-verouderingsbehandeling om de huid te regenereren. Chemische peelings worden gebruikt om huidonregelmatigheden in kleur te behandelen, zoals vlekken door de zon, en textuur zoals fijne rimpels. De verschillende soorten zuren die in de geïnjecteerde chemische oplossing worden gebruikt, geven deze peelings hun uitgesproken sterke punten. Alfa Hydroxyzuur (AHA), trichloorazijnzuur (TCA) en fenol zijn de drie primaire zuren die worden gebruikt in chemische peeling oplossingen om verschillende intensiteitsniveaus te bereiken.