Duurzaam Vandaag
Image default
Beauty en verzorging

Is een infrarood sauna goed voor je?

Infraroodstraling verwarmt het lichaam van binnenuit effectiever dan de warmte van een traditionele sauna. De warmte is vergelijkbaar met die van de zon zonder de ultraviolette stralen en is het zachtst en helend voor je lichaam. De warmte van de infrarood sauna van Elite Wellness dringt ongeveer drie keer dieper door in het lichaam dan gewone warmte. De warmte reikt tot ongeveer 4,5 cm in weefsels en gewrichten. Het is daardoor effectief bij het verzachten van gespannen en pijnlijke spieren en het verlichten van stijfheid en pijnen.

De belangrijkste voordelen op een rijtje

Spierkrampen verminderen snel

Dit komt doordat de onderliggende oorzaken van het ongemak zoals skeletgewrichts- of neuropathologische oorzaken verminderen.

Verlicht huidklachten

De verhoogde bloedcirculatie en de dieptereiniging van de huid zorgen voor een vitaliteit en glans van de huid. De droge en harde huid wordt zacht, glad en soepel. Verstopte poriën worden geopend en dit heeft een positief effect op acne. Infraroodstraling kan de symptomen van eczeem en psoriasis verbeteren en verminderen. Het heeft een verzachtend effect op littekenweefsel en ook een pijnstillend effect op littekenweefsel na brandwonden.

Immuunsysteem verbetert

Door infraroodstralen van een infrarood sauna van Elite Wellness wordt een kunstmatige koorts opgewekt die het immuunsysteem van het lichaam sterk verbetert.

Pijnstillend

Bloedvaten verwijden in de warmte, wat hoofdpijn en migraine verlicht. Infrarood straling verlicht chronische pijn en fibromyalgie Infrarood straling verlicht pijn in het lichaam. Dus als de circulatie in het lichaam toeneemt, absorbeert het lichaam de aangename infrarood straling waarvan is bewezen dat het chronische pijn, artritis, rugpijn, fibromyalgie, bursitis, etc. verlicht.

Zorgt voor zuivering

Infrarood straling verwijdert zware metalen uit het lichaam, diepe reiniging en ontgifting vindt plaats! Je wordt alerter, hebt meer energie en slaapt beter.

Andere dingen waar infraroodstraling goed voor is

  • Goed tegen koude handen en voeten.

  • Vermindert stress en vermoeidheid.

  • Opwarmen voor lichamelijke activiteit.

  • Lost spierspanning op.

  • Vermindert cellulitis.

  • Vermindert stress en vermoeidheid.

Je verbrandt vet en calorieën in een infrarood sauna. Een sauna van dertig minuten is als tien km hardlopen en metingen tonen aan dat je in die tijd tot 600 calorieën in je lichaam verbrandt! Met andere woorden, een infraroodsauna kan worden gezien als passieve lichaamsbeweging terwijl je rust.