Duurzaam Vandaag
Image default
Beauty en verzorging

Duurzaam en gezond ondernemen met verse sapjes

Vandaag in de schijnwerper, een organisatie die met hun smoothies, op een zo duurzaam mogelijke wijze onderneemt: Shakes on Wheels.

Sinds 2014 maken zij al in het hele land verse sapjes klaar voor hun gasten. Ze zijn begonnen met één bakfiets, zelf getimmerd van duurzaam hout. Dit is steeds verder doorgegroeid. Zo zit achter al hun barren een verhaal. En zijn gemaakt van steigerhout tot osb (spaanplaat) en houtafval. Dit geeft een karaktaristieke en orignele uitstraling aan de barren.

Ook gebruiken ze al een hele tijd geen plastic meer maar een biologisch afbreekbare variant. En proberen ze voedsel verspilling tot 0 te reduceren.

Dit komt rechtstreek van de ‘over ons‘ pagina op hun website:

Duurzaam

Onze maatschappelijke verantwoordelijkheid gaat twee kanten op. Even belangrijk vinden we het om rekening te houden met onze omgeving. We werken zoveel mogelijk met lokale en seizoens producten en streven ernaar om voedselverspilling tot een nul te reduceren. Ook zijn we helemaal afgestapt van plastic naar biologisch afbreekbare bekers en papieren rietjes. Elektrische auto’s zijn de volgende stap!

 

Een leuk jong bedrijf met veel frisse gezichten die elk evenement voorzien van extra elain.

Hun aanbod is naar smoothies de laatste jaren ook flink uitgebreid. Denk daarbij aan juices, kokosnoten, lemonades en heerlijke mocktails.

Een mocktail is een cocktail maar dan zonder alcohol. Hun bekendste mocktail is de Virgin Mojito, deze hebben ze ook met bleuberry – Yummie!

En die verse kokosnoten zijn jonge thaise (groene) kokosnoten. Deze hakken ze ter plekken voor je open. Een hele beleving dus. Daarna serveren ze de kokosnoten met een partje limoen, lekker fris!

Ze zijn te boeken voor evenementen en door de corona crisis hebben ze deze zomer meer ruimte dan ze normaal zouden hebben. Dus als je last minute nog wat zoekt kan je zeker proberen even contact met ze op te nemen. Ze komen door heel Nederland. Aanrader!

https://shakesonwheels.nl