Duurzaam Vandaag
Image default
Beauty en verzorging

Beeswax wraps van biologisch katoen en bijenwas

We scheiden ons afval, maar toch schrik je van de enorme hoeveelheid plastic die in onze afvalemmers overblijft. Zou je graag meer herbruikbare artikelen willen gebruiken, zodat je minder afval produceert? Beeswax wraps zijn bijenwasdoeken van biologisch katoen, bijenwas, hars en jojobaolie, die je gebruikt voor het verpakken van verse voedingsmiddelen en het afdekken van schalen. Ze zijn vriendelijk voor het milieu en antibacterieel.

Hoe gebruik je een bijenwasdoek?

De beeswax wrap is geschikt voor het verpakken van koud voedsel, zoals kaas, brood en groenten. De katoenen doek is uiteraard niet bedoeld voor rauw vlees en vis, omdat er anders ongewenste bacteriën op komen. Normaal gesproken zou je plastic of aluminium folie gebruiken voor het verpakken of afdekken van (afgekoeld) voedsel en dit na gebruik weggooien. Na gebruik spoel je de wasdoek echter gewoon af met koud water en desgewenst een beetje afwasmiddel. Na het drogen kan je de doek opnieuw gebruiken, tot wel 12 maanden lang. Beeswax wraps hebben een antibacteriële werking, zodat je etenswaren zelfs langer goed blijven. Je sluit met je handen de wrap om het product. Na het loslaten koelt de stof af en sluit zich om de schaal of het product.

Milieuvriendelijker leven met een bamboe tandenborstel

Zonder erbij na te denken pak je elke 3 maanden een nieuwe tandenborstel. Je kan gelukkig een grote bijdrage doen aan een milieuvriendelijker leven door over te schakelen op het gebruik van een bamboe tandenborstel. Dit gebruiksartikel kan na 3 maanden weggegooid worden bij het gft-afval. Dat scheelt een hoop plastic dat blijft liggen op afvalbergen of vernietigd moet worden. Bamboe staat bekend als een grassoort die snel groeit en die geen milieuproblemen veroorzaakt.

Wil je graag bijdragen aan de verduurzaming van de wereld, dan kan je het beste producten kopen waarmee je minder afval produceert. Door te kiezen voor gebruiksartikelen die op natuurlijke wijze afbreken als ze in de natuur terechtkomen, help je de afvalbergen en rondzwervend plastic te verminderen. Een van de webshops waar je terecht kan voor beeswax wraps en bamboe tandenborstels is The Eco District, een winkel die je helpt om je impact op het milieu te verminderen.

https://www.the-eco-district.nl/