Duurzaam Vandaag
Image default
Banen en opleidingen

Outplacement helpt werknemer bij ontslag

Een nieuwe baan vinden als je ontslagen bent. Begin er maar eens aan als je 30 jaar niet gesolliciteerd hebt. Vooral oudere werknemers hebben hier moeite mee. Veelal hebben zij lang geleden voor het laatst gesolliciteerd, als zij dat al ooit gedaan hebben, en weet men vaak niet waar te beginnen. Daarom wordt bij ontslag van oudere werknemers vaak outplacement aangeboden.

Maar wat houdt outplacement eigenlijk in en hoe gaat het in zijn werk? Vooral mensen die lang niet gesolliciteerd hebben kunnen baat hebben bij outplacement. Het is een goede manier om weer snel een nieuwe baan te vinden of hulp te krijgen bij het opstarten van een eigen bedrijf. Een medewerker wordt middels een outplacementtraject geadviseerd en begeleid.

De website Outplacementverzekering geeft al jaren antwoord op vragen over outplacement, werk en loopbaan. Mensen hebben vaak uiteenlopende vragen, zeker wanneer zij met ontslag bedreigd worden. Dat kan zijn door een reorganisatie of omdat de werkgever en/of de werknemer niet langer meer met elkaar verder willen. Net zoals een scheiding tussen twee levenspartners wordt er dan vaak een overeenkomst opgemaakt waarin de voorwaarden en afspraken die onderling gemaakt zijn op papier worden vastgelegd. Vaak wordt in deze vaststellingsovereenkomst, sociaal plan of ontbindingsovereenkomst ook het recht op outplacement opgenomen.

De kosten voor een outplacementtraject lopen sterk uiteen en ligt ook aan de wensen van de kandidaat. Het meest voorkomende bedrag dat wordt gereserveerd is 5.000 EURO, maar uitschieters naar boven en benden komen ook voor. In tegenstelling tot dat wat u misschien op andere websites leest hoeft outplacement echt niet altijd duur te zijn. Er zijn ook outplacementbureaus die dezelfde of zelfs betere kwaliteit van dienstverlening bieden, voor een goedkoper tarief. Zo blijft er bijvoorbeeld ook ruimte over voor extra scholing.

https://www.outplacementverzekering.nl