Duurzaam Vandaag
Image default
Banen en opleidingen

Gidsen voor nieuwe medewerkers van Disney, Facebook en meer

De beste brochures en boeken om medewerkers van allerlei bedrijven te helpen zich op hun gemak te voelen.

Steeds weer verzamelen. Deze keer willen we handleidingen en boeken met u delen die door bedrijven zijn gemaakt voor nieuwe medewerkers. We hebben hier geen saaie voorschriften opgenomen, dit is compleet en zo. We zochten naar gidsen die echt voor mensen gemaakt waren, zodat ze zich gemakkelijker konden aanpassen, vrienden zouden vinden en ze zich thuis zouden laten voelen bij het bedrijf.

Valve

Valve Corporation is een Amerikaans computerspellenbedrijf dat de computerspellenreeks Half-Life, Counter-Strike en Dota 2 heeft gemaakt. En hun boek (eigenlijk een boek van 55 pagina’s) voor nieuwe werknemers wordt beschouwd als een van de beste in zijn soort. Coolste illustraties, gestileerd als een kinderboek in de beste tradities van de oude prent – hieronder is er een Disney-handleiding en ze lijken enigszins op elkaar. Er zijn potloodstrepen op de pagina’s, en het boek zelf beschrijft de details van het werk tot “Denk nu eens na waarom je tafel op wielen?” (spoiler: omdat je altijd ergens heen kunt en in het algemeen verder kunt in je beroep). Kijk er zeker doorheen, dit is een direct esthetisch genoegen.

Nordstorm

Nordstorm is een kledingbedrijf. En ze hebben maar één vuistregel voor nieuwe (en inderdaad voor alle) werknemers: “Gebruik je gezond verstand in absoluut elke situatie.”

Facebook

De jongens op Facebook weten hoe ze mooie en inspirerende dingen moeten doen, eens. En deze handleiding voor medewerkers is slechts een manifest, en blijkbaar de gedachten waarmee Mark en zijn team net begonnen aan het sociale netwerk te werken. Ter herinnering – een foto aan de tafel van het eerste team van het sociale netwerk. Hier zie je de bedrijfskleuren van FB niet, maar ze zullen je eerlijk vertellen: “Als we geen product maken dat Facebook doodt, zal iemand anders het doen”. Weinig letters, veel motiverende principes – de Facebook-bijbel.

Houston

Houston is een Australisch merkbureau. En zijn handleiding voor nieuwe medewerkers met een plattegrond van het kantoor, en ook met de woorden: “Stop met huilen, alles komt goed!” Deze aanpak zou ons overtuigen. Stijlvolle en eenvoudige brochure voor de eerste werkdag, het vertelt alles heel kort. Minder dan 10 pagina’s en welke stijl. Wauw!

Netflix

In totaal 124 provocerende dia’s, waaruit blijkt dat Netflix een unieke bedrijfscultuur heeft. Er werd meteen gezegd dat een bedrijf alle waarden kan hebben, maar alleen de vaardigheden en acties van medewerkers zijn echt belangrijk. En hier is wat Netflix echt zoekt en evalueert bij zijn medewerkers: oordeel, communicatie, bijdrage, nieuwsgierigheid, innovatie, moed, passie, integriteit, zelfredzaamheid. In het algemeen behandelt deze gids alle grondbeginselen van bedrijfsethiek. Alles is natuurlijk geweldig, maar 124 dia’s (!?).

Memoria Visual

Nog een van de tutorials die we leuk vonden. Van Memoria Visual, een bedrijf dat bots ontwikkelt, nou ja, allerlei AI-gebaseerde producten met geluids- en spraakherkenning. Bijvoorbeeld hun bot voor online winkels. Meegesleept door het verhaal over het bedrijf. De essentie van deze brochure is een vlucht naar Pluto! De jongens denken dat al deze doelen om de maan en zelfs Mars te bereiken saai zijn. En ze dromen groots, daar praten ze over in de handleiding. Hier ontvouwen de pagina’s zich en vechten ze met draken, evenals de zoektocht naar het verloren PSD-bestand. We bladerden alle 28 pagina’s zonder te stoppen. Coolste illustraties, grappen, het is leuk om te lezen en waarschijnlijk om deel uit te maken van het team.

Austin Fraser 

Austin Fraser is een Engels wervingsbureau. En ze hebben ook een erg leuk uitziende gids voor nieuwe medewerkers. Het lijkt enigszins op Facebook – één belangrijk principe of regel per pagina, minimum aan teksten. Maar hier zijn de regels, in tegenstelling tot FB, behoorlijk rationeel. Kom niet ziek werken, meld een vakantie, doe geen moeite.

Disney

Disney maakte al in 1943 een soortgelijk boek om “de relatie tussen werknemers en het bedrijf te verbeteren”. Het heet ‘Ropes at Disneys’, met een touw op elke pagina dat lijkt te symboliseren dat alles in het bedrijf met elkaar verbonden is. En in de handleiding wordt alles tot in het kleinste detail geverifieerd: tekeningen, de hoofdpersoon (een charmant meisje), teksten op een klassieke sprookjesachtige manier – oh, Disney! Een werkplekplan, een rooster van weekenden en vakanties, een beschrijving van de kenmerken van interne communicatie is bijgevoegd, dat wil zeggen, dit is niet alleen een mooi boek. Zo zou een handleiding voor nieuwe medewerkers in zo’n bedrijf eruit moeten zien, en het is mooi dat het nog zoveel jaren relevant is.

Big Spaceship

En nog een digitaal bureau dat alles in orde heeft met het merk. Het idee van het boek is “wij zijn mensen”. Dit betekent dat je eenvoudig en duidelijk moet communiceren (“doe alsof je met je moeder praat”), voor je collega’s zorgt en weet dat je meer bent dan alleen een werknemer. Over het algemeen een prachtige handleiding die de medewerker informeert dat hij niet voor niets in het bedrijf zat, dat ze hier op hem wachten en klaar staan ​​om te luisteren. Om eerlijk te zijn, de inhoud is erg prettig. Lees zeker de waarheden van een eerlijke en menselijke bedrijfscultuur.

Motley Fool

En dan ineens een investeringsmaatschappij tussen digitale bureaus. Er is geen aanspraak meer op stijl, je moet een handleiding van 45 pagina’s doorbladeren, maar de CEO van het bedrijf heet je hier welkom. En hier gaat alles, alles, alles over “domheid” – ja, het is de belangrijkste waarde van bedrijven en wordt geïnterpreteerd als eerlijkheid, transparantie, gezonde scepsis.

CreativeCircle

CreativeCircle is ook een soort wervingsbureau. Ze zijn gespecialiseerd in allerlei creatieve beroepen. We hebben deze tutorial hier opgenomen omdat deze voor freelancers is, ja! En als u een bepaalde set principes en regels voor werken op afstand moet creëren, dan kunt u die gebruiken. Het zal nuttig zijn.

temp agencies near me

https://www.globalrecruitment.info/