Duurzaam Vandaag
Image default
Aanbiedingen

De MacBook Pro refurbished is de meest duurzame laptop van de wereld!

Wanneer je het milieu graag bespaart, maar eveneens graag voorzien bent van de nieuwste technologische snufjes, is een duurzame laptop kopen van groot belang. Eentje waar je echt jaren mee kan doen, zonder dat deze sloom wordt of kapot gaat. En bovendien niet snel achteruit loopt in de technologieën die in het apparaat zitten verwerkt. Refurbished producten kunnen wel eens zijn waar je naar op zoek bent als milieubewuste consument. Met name de MacBook Pro refurbished kan als een zeer duurzame laptop worden aangemerkt.   

Had je al van de term refurbished gehoord? Dit zijn gerenoveerde, tweedehands elektronica producten die opnieuw worden verkocht. Hierdoor krijgt een laptop of een iPhone een tweede leven, waardoor de milieu impact aanzienlijk wordt verlaagd. Bovendien levert het natuurlijk ook werk op voor de bedrijven die refurbished verkopen. Door een refurbished product te kopen ben je dus ook goed bezig voor de maatschappij. Ook bespaar je jezelf geld ten opzichte van een nieuw Apple product. Met een refurbished Apple laptop bespaar je al gauw enkele honderden euro’s! Verder is de kwaliteit van refurbished producten net zoals je van een nieuw apparaat bent gewend! Deze producten zijn 100% technisch in orde, waar je net als bij nieuw twee jaar garantie op krijgt!

Maar nu terug naar de laptops. Nu je weet dat refurbished een milieubewuste en voordelige keuze is, kun je binnen het assortiment van refurbished laptops gaan kijken welke laptop je het beste kunt kopen. Net als bij vele dingen in het leven, kan worden gesteld dat goedkoop duurkoop blijkt te zijn. Een zeer goedkope laptop bevat een geringe processorkracht. En kan qua grafische prestaties het niet voor lange tijd uithouden. In de praktijk kun je met een goedkope laptop, het relatief minder lang uithouden dan met een duurdere laptop. Een uitzondering hierop is een chromebook wanneer je alleen surft en gebruikt maakt van applicaties in de cloud. In dat geval hoeft de hardware niet krachtig te zijn. Alleen is dit niet de duurzame optie, omdat werken in de cloud slecht is voor het energieverbruik in de wereld. De cloud datacenters slurpen ontzettend veel energie. 

Wij komen tot de conclusie dat duurdere laptops je dus meer langer plezier zullen geven en minder milieubelastend zijn. Wat betreft besturingssystemen zoals Windows en MacOS loopt een oude Windows laptop technisch dikwijls minder goed en zul je eerder prestatieproblemen meemaken. Daarnaast is de support in beveiliging van oudere laptops bij Apple sterker dan bij Microsoft. Voor de meest veilige, duurzame laptop kun je daarom het beste voor een Apple laptop kiezen.

Binnen de Apple laptops, zijn er in hoofdlijnen twee verschillende smaken, de MacBook Air en de MacBook Pro. Wat betreft levensduur zullen MacBook Pros langer mee kunnen gaan. MacBook Airs zijn uitgerust met minder krachtige hardware dan een MacBook Pro. Zeker wanneer je zwaardere grafische programma’s wil draaien, is een MacBook Air minder geschikt dan een MacBook Pro. Wanneer je kijkt naar refurbished prijzen, valt ook op dat je voor MacBook Pros relatief meer waar voor je geld krijgt. Voor een meerprijs van enkele honderden euro’s is de hardware die je krijgt van een stuk hogere kwaliteit. Vooral wanneer de hardware al erg oud is, zul je dit verschil in sterkere hardware opmerken. Hierdoor zijn de MacBook Pro refurbished laptops de meest duurzame laptops van de wereld! Op een MacBook Pro retina 13,33 inch uit 2013 betaal je voor het refurbished device op moment van schrijven €749. Ondanks dat deze laptop al een stukje ouder is, wordt deze nog goed ondersteund door Apple, is deze volledig gerenoveerd en krijg je er nog twee jaar garantie op! Dit geeft aan dat refurbished leveranciers optimaal vertrouwen hebben in Refurbished MacBook Pro Retinas. Hebben wij jouw vertrouwen ook gewonnen? Kijk hier waar jij jouw ontzettend duurzame, refurbished MacBook Pro kunt kopen.