Duurzaam Vandaag
Image default
Zorg

Zorgvergoeding 2018 chiropractie

Vergoedingenoverzicht chiropractie 2018 zijn bekend!

Chiropractie vormt (nog steeds) een onerdeel dat valt binnen de alternatieve geneeswijzen. Mensen bezoeken een chiropractor vooral wanneer er klachten zijn aan de rug of nek. Alternatieve geneeswijzen worden in Nederland niet vergoed vanuit de standaard basisverzekering. Wel kun je er een aanvullende verzekering voor afsluiten zodat je er wel vergoeding voor krijgt. En omdat het wordt al weer bijna tijd is om uw zorgverzekeraar voor 2018 te kiezen kan het interessant om juist nu nog over te stappen van zorgverzekeraar. Zorgverzekeraars bepalen zelf wat zij wijzigen in de aanvullende verzekeringen. Ook dit jaar zijn dat weer weer de nodige veranderingen. Klik hier voor de 2018 vergoedingen voor chiropractie.

Ook in 2018 geen aantasting op het eigen risico

Wat in 2017 van toepassing was, geldt ook voor 2018 en dat is dat voor chiropractie géén verplicht eigen risico geldt van € 385 of een eventuele hogere vrijwillig eigen risico. Dit verplichte en vrijwillige eigen risico geldt namelijk alleen voor zorg uit de basisverzekering en dus niet voor zorg die door een aanvullende verzekering is gedekt. De vergoeding voor chiropractie verschilt nogal behoorlijk per verzekeraar en zelfs per aanvullend pakket. Voor een overzicht van alle vergoedingen kunt u kijken op de site van chiropracic centrum, waar een overzicht met vergoeding chiropractie te downloaden is waarop alle zorgverzekeraars staan vermeld. Direct is te zien met welk pakket je recht geeft op een volledige of gedeeltelijke vergoeding van de behandeling.

De meest toegepaste chiropractische behandelingen

Klachten, pijn of last van stress? het kunnen allemaal redenen zijn om een chiropractor in te schakelen. De behandelingen die het meest voorkomen zijn voor onderstaande klachten.

Bekkeninstabiliteit
Een veel voorkomend probleem bij zwangere vrouwen.

Onderrugpijn
Een veel voorkomend probleem bij ouderen en mensen in het algemeen, veroorzaakt meestal door een verkeerde houding, overgewicht, te weinig beweging, een val, of stress / spanning

Artrose
Een bekend probleem bij ouderen dat wordt veroorzaak door slijtage van de gewrichten.

Evenwichtstoornis
Meestal is er sprake zijn van disfunctie van de nek, komt vaak voor na een val of ongeluk.

Schouder-, rug- en nekblessures
Kan diverse oorzaken hebben. Van toepassing voor idereen, van sporteres tot mensen die verkeerd bewegen of juist te weinig bewegen.

Chronische rugpijn
Oorzaak van Ischias is een irritatie van de ischiaszenuw. Een bekend voorbeeld is hernia.

RSI
RSI staat voor (Repetitive Strain Injuries) is een verzamelnaam van klachten rond de pols, elleboog, arm, schouder en/of nek zoals Carpaal Tunnel Syndroom, Muisarm, en Tennisarm.

Whiplash
Whiplash is een snelle, plotselinge beweging van nek en hoofd bij een verkeersongeluk of een val. De beweging die een whiplash kan veroorzaken kan zowel van voor naar achter, van achter naar voor of zijwaarts zijn.

Koliek & KISS Syndroom
Koliek en KISS syndroom Tijdens de bevalling kunnen blokkades ontstaan door het trekken, draaien en samendrukken van de wervelkolom. Kan van invloed zijn op de baby.

ADHD
ADHD ofwel “Attention Deficit Hyperactivity Disorder”. Kinderen (en ook volwassenen) met deze aandoening hebben vaak concentratieproblemen, zijn hyperactief en erg impulsief.

Oorpijn
Oorpijn kan ontstaan door een blokkade in het drainagesysteem van de neklymfeklieren, die daardoor een vermindering van het lymfevocht veroorzaakt in de buis van Eustachius.

https://www.chiroprac-tor.nl