Rioleringsbedrijf voor bedrijven en particulieren voor de reiniging van een vetafscheider

Een vetafscheider laten schoonmaken is van belang voor zowel particulieren als bedrijven. Maar wie schakelt u hiervoor in? Een rioleringsbedrijf die niet enkel gespecialiseerd is in ontstoppingsproblemen, rioolinspectie en rioolreiniging, maar ook in de reiniging van een vetafscheider. Schakelt u een professioneel rioleringsbedrijf in, dan weet u zeker dat u als particulier terecht kunt, maar ook als bedrijf. Zo’n rioleringsbedrijf beschikt namelijk over een uitgebreid wagenpark met diverse combivrachtwagens. Zo kan het gespecialiseerde rioleringsbedrijf relatief kleine klusjes uitvoeren voor particulieren, zoals het ontstoppen van riool en afvoering. Maar u kunt het rioleringsbedrijf ook inschakelen voor grote projecten voor bedrijven, zoals het leegzuigen en reinigen van goten, pompputten, straatkolken, hemelwaterafvoeren en zelfs een vetafscheider. Daarnaast behoort onderhoud van waterzuiveringsinstallaties en apparaten als de vetafscheider tot de werkzaamheden van het rioleringsbedrijf.

Vetafscheider reinigen aan de hand van de allernieuwste technieken

Als u over een vetafscheider beschikt, dan weet u dat deze regelmatig gereinigd en geledigd moet worden. Maar ook onderhoud is van belang. Een vetafscheider is echter een apparaat dat u continu nodig heeft binnen uw bedrijf, bijvoorbeeld uw bedrijf in de levensmiddelenindustrie of horeca. Reiniging, lediging en onderhoud moet dan ook zo snel mogelijk worden geregeld. Een gespecialiseerd rioleringsbedrijf kan uw vetafscheider snel reinigen, ledigen of aan onderhoud onderwerpen. Dit komt omdat het professionele rioleringsbedrijf beschikt over de allernieuwste materialen en technieken om dit te doen. Zo kunt u de vetafscheider snel weer gebruiken en blijft het te allen tijde goed functioneren.

Professioneel rioleringsbedrijf verwerkt het materiaal uit de vetafscheider in eigen beheer

Een professioneel rioleringsbedrijf schakelt u niet louter in voor het riool. U kunt hen ook inschakelen voor het reinigen en leegzuigen van een vetafscheider. Maar wat gebeurt er vervolgens met het materiaal dat uit de vetafscheider of vetput is gehaald? Het gespecialiseerde rioleringsbedrijf kan dit zelf verwerken met behulp van de speciaal gebouwde zuiveringsinstallatie. Daarmee kunnen grote hoeveelheden relatief schoon vet worden gescheiden van het andere materiaal uit de vetafscheider. Dit wordt gedaan aan de hand van het verwarmen van het materiaal, het scheiden en het filteren van het materiaal. De overgebleven zuivere vetten en oliën worden vervolgens geschikt gemaakt als biobrandstof. Hieruit kan biobrandstof of biodiesel worden gemaakt.