Duurzaam Vandaag
Image default
Zakelijke dienstverlening

ICT Ede

ICT Ede is vooral bezig met het inrichten en onderhouden van alle ICT-infrastructuur in en rondom Ede. Onderdeel van het onderhoud is het tegengaan van alle dreigingen die zich voordoen op het internet. Een hedendaagse prominente bedreiging zijn ook wel Trojans.

ICT Ede pakt Trojans aan

Trojans kunnen grote problemen met zich meebrengen voor ICT Ede. Trojans zijn net als in de geschiedenisboeken over het Paard van Troje een programma dat op de computer terecht komt doordat het zich voordoet als iets ongevaarlijks of mogelijk als een interessant of gratis stuk software. Het kan zijn dat u een programma download dat als gratis wordt geadverteerd terwijl de de fabrikant of maker hiervan uiteindelijk geld zal vragen. Trojans kunnen naar buiten toe lijken op legitieme programma’s, maar in de werkelijkheid is dat toch net even anders.

Trojans voorkomen

Aangezien het virus veel narigheid met zich meebrengt, is het voor ICT Ede belangrijk om te weten hoe ze dit kunnen voorkomen. Allereerst is het verstandig om alleen van betrouwbare websites programma’s en andere software vandaan te halen. In veel gevallen geven webbrowsers, zoals Google Chrome, een waarschuwing wanneer u als gebruiker bepaalde software probeert te downloaden. Bij Internet Explorer 11 en Edge worden downloads sowieso als standaard gescand tegen eventuele bedreigingen. Tot slot is het ook verstandig om een antivirus op uw systeem te hebben om de het virus op te vangen en te verwijderen of eventueel in quarantaine te zetten.

Het kan natuurlijk altijd voorkomen dat u onbedoeld tegen een virus zoals Trojans aanloopt. Dat is natuurlijk heel erg ongewenst en met de tips van hierboven sluit u de grootste risico’s sowieso al uit. Overkomt het u dan desondanks nog steeds, dan raden wij u aan om contact op te nemen met iemand die de juiste kennis heeft om uw probleem op te lossen. U kunt ook altijd terecht bij Cloudbeheerder.it.

 

http://www.cloudbeheerder.it/