Duurzaam Vandaag
Image default
Zakelijke dienstverlening

Een website laten maken wat kan het kosten?

De prijs van een website laten maken kan van vele verschillende factoren afhangen. Daarom is het niet erg makkelijk om een enkele prijs te geven. Vaak is het ook afhankelijk van het bureau waar je de website laat maken en hun ervaring. Alsnog is het vaak wel handig voor mensen om een idee te krijgen hoeveel het ongeveer zal kosten. In deze blog zullen wij een indicatie geven wat je kunt verwachten voor verschillende soort websites.

 

ZZP’er

Een website voor een ZZP’er kan of via een CMS of zonder gedaan worden afhankelijk van de behoeften van de ZZP’er. Vaak zijn er maar een paar pagina’s op de website of is het zelfs een one-pager. Ook is de functionaliteit van de website beïnvloedend op de prijs. Zo is bijvoorbeeld een puur informatieve website wat makkelijker op te richten dan een website waar ook interactie op moet. Ook is er meestal een of meer additionele dingen op de website, vaak een contact formulier. Een website voor een ZZP’er kan vaak wel tot de 1500 euro oplopen

Klein bedrijf

Kleinere bedrijven zoeken net iets meer functionaliteit in hun websites. Aangezien er wat meer werk in stopt maar niet al te veel kunnen de prijzen vergelijkbaar zijn met die van een ZZP’er. Vaak moeten er meer pagina’s opkomen dan op die van een ZZP’er dus dat beïnvloedt de prijs ook. Verder in plaats van een contactformulier zijn er eventueel ook andere op maatwerk gemaakte formulieren. Daarom kan de prijs tot wel 4000 euro oplopen.

Middelgroot bedrijf

Vaak begint het hier erg divers te worden, aangezien sommige klanten een op maatwerk gemaakt webshop willen hebben en andere een nieuwswebsite. Hierdoor kan de prijs erg verschillend zijn. In de extremere gevallen kan dit wel zo een 15 duizend euro kosten maar het hangt echt af hoe groot het bedrijf is en hoeveel maatwerk er gedaan moet worden.  

Groot bedrijf

Voor de echt grote bedrijven kan de prijs voor een website oplopen in de miljoenen. Alleen de domeinnaam al kan enorm oplopen. Dus al in al, het hangt er van af, dus als je interesse hebt om een website te laten maken benader een paar bedrijven en vraag voor een offerte.

https://www.jkc-media.nl/kosten-website-laten-maken/