Duurzaam Vandaag
Image default
Zakelijke dienstverlening

Duurzame telefoon kopen? Het kan!

Tegenwoordig zijn we met zijn alle veel duurzamer aan het leven. We werken op dit moment zoveel mogelijk thuis en pakken minder vaak de auto. Met de weekboodschappen maken we steeds bewustere keuzes en het huisafval zijn we steeds meer netjes aan het scheiden. Toch zijn er nog veel meer manieren om duurzame keuzes te maken. Neem bijvoorbeeld de aanschaf van een nieuwe telefoon. Ook dit kan duurzaam! Benieuwd hoe? We leggen het je graag uit.

Refurbished smartphones; beter voor het milieu

Met een refurbished smartphone maak je een duurzame keuze. Een refurbished smartphone houdt in dat het toestel al een eerdere eigenaar heeft gehad en deze persoon heeft zijn toestel bij een bedrijf of instantie ingeleverd. Vervolgens wordt het toestel volledig gecontroleerd en onderdelen worden vervangen waar nodig. Wanneer het toestel weer in orde is wordt deze weer opnieuw aan de consument aangeboden, maar dan voor een mindere prijs dan wanneer je deze nieuw zou kopen. Doordat je het toestel een tweede leven geeft, ben je op een duurzame manier bezig. Het maken van een nieuwe smartphone kost 16 kg aan CO2. Doordat jij ervoor kiest om niet voor een nieuwe telefoon te gaan, bespaar je dus 16 kg aan CO2. Hoe groter de vraag naar refurbished telefoons wordt, hoe beter dit is voor het milieu. 

En ook beter voor de portemonnee

Naast dat refurbished smartphones beter zijn voor het milieu, is het ook beter voor je portemonnee. Een refurbished toestel is namelijk een stuk goedkoper dan wanneer je deze nieuw zou kopen. Het voordeel kan oplopen tot wel honderden euro’s. Neem bijvoorbeeld een iPhone X. Nieuw kost dit toestel ruim 600 euro. Een refurbished iPhone X daarentegen heb je al voor 400 euro. Dit scheelt dus 200 euro! Geld dat je weer kunt besteden aan andere dingen.  

Het verschil tussen refurbished en tweedehands

Je zou kunnen denken, dan zit er voor de duurzame keuze toch geen verschil tussen een tweedehands toestel en een refurbished variant? Op het gebied van duurzame keuzes maken klopt dat inderdaad, maar er zit weldegelijk een verschil tussen refurbished en tweedehands. Bij een tweedehands telefoon koop je deze over het algemeen over van een particulier. Je weet daarom niet in welke staat het toestel zich bevindt. Een refurbished telefoon daarentegen wordt volledig gecontroleerd en onderdelen worden vervangen waar nodig. Hierdoor weet je dat je een toestel hebt van goede kwaliteit die bijna niet van nieuw te onderscheiden is. Bovendien krijg je ook nog eens 24 maanden garantie op het toestel wanneer je deze refurbished koopt. Die garantie krijg je bij een tweedehands telefoon niet.

Succes!

We hopen dat je iets gehad hebt aan de tips in dit artikel en wensen jou veel succes bij het kopen van een duurzame telefoon!