Duurzaam Vandaag
Image default
Zakelijke dienstverlening

3 Tips om op een duurzame manier jouw huis te beveiligen

Op Duurzaamvandaag.nl vind je allerlei tips om op een duurzame manier te leven. Zo zijn we steeds meer ons afval aan het scheiden, proberen we steeds meer te besparen op onze energiekosten en doen we op een steeds duurzamere manier onze boodschappen. Maar wist je dat je nog veel meer dingen op een duurzame manier kunt doen? Neem bijvoorbeeld het beveiligen van jouw woning. Ook dit kun je op een duurzame manier aanpakken. Benieuwd hoe? We leggen het je graag uit.

Op een duurzame manier beveiligen tegen bliksemschade

Voor de een is het een prachtig natuurverschijnsel, voor de ander geeft het rillingen over het hele lichaam. We hebben het dan over onweer. Met het steeds veranderende weer in Nederland hebben we regelmatig te maken met een onweersbui. In veel gevallen gaat het goed, maar soms kan de bliksem in een woning inslaan. De gevolgen van zo’n blikseminslag zijn enorm. Gelukkig kun je jouw woning beschermen tegen bliksemschade door het laten installeren van professionele bliksembeveiliging. Zo kiest u voor een duurzame, werkende en gecertificeerde bliksembeveiligingsinstallatie. 

Zorg voor duurzame buitenverlichting

Zeker in de donkere wintermaanden is het belangrijk dat je jouw woning goed verlicht, om de kans op inbraak zo klein mogelijk te maken. Doordat jouw woning goed verlicht is, zet je inbrekers eigenlijk in de spotlights waardoor zij niet ongezien in het donker aan het slot van de deur kunnen rommelen. Hoe kies je voor duurzame buitenverlichting? Door voor led buitenverlichting te kiezen. Led is namelijk een duurzame oplossing en veel meer milieubewust dan een halogeenlamp. Wanneer je voor buitenverlichting kiest met een bewegingssensor, hoeven de lampen niet constant te branden, maar schieten ze aan wanneer iemand langs de sensor loopt. 

Een camera systeem

Bovendien kun je jouw woning beveiligen door middel van het ophangen van camera’s. Vaak werken camera’s op batterijen. In dat geval kun je het beste kiezen voor oplaadbare batterijen, zodat je de batterijen kunt hergebruiken. Tegenwoordig zijn er ook camera’s die je weer kunt opladen door middel van een USB kabel. Dit is natuurlijk helemaal een duurzame manier om om te gaan met een camera systeem. Wanneer het te duur wordt om een beveiligingscamera aan te schaffen, kun je ook dummy camera’s ophangen. Deze zijn bijna niet van echte beveiligingscamera’s te onderscheiden en verbruiken geen stroom. Dat is dus helemaal een duurzame oplossing. Doordat deze dummy camera’s niet van echt te onderscheiden zijn, zal het inbrekers alsnog afschrikken.   

Succes!

We hopen dat je iets gehad hebt aan de tips in dit artikel en wensen jou veel succes bij het beveiligen van jouw woning op een duurzame manier.