Duurzaam Vandaag
Image default
Zakelijk

Youtube

Youtube hoort bij de top van de meest bezochte websites ter wereld. De site werd in 2005 opgericht door drie medewerkers van PayPal en het bedrijf werd gerund vanuit een garage in San Mateo. De website groeide in razendsnel tempo en stond binnen een jaar al in de top tien van de meest bezochte websites wereldwijd. Het duurde dan ook niet lang voordat het bedrijf werd overgenomen door Google. De website werd in 2009 door het Amerikaanse tijdschrift Adweek uitgeroepen tot website van het decennium. Het liet Google, Wikipedia en Facebook achter zich in de verkiezing.

Nu is er in de loop van de jaren natuurlijk wel veel veranderd aan het webdesign. Dat moet natuurlijk ook wel want anders zou de website totaal niet meer van deze tijd zijn. Nu komt Google binnenkort ook met een nieuw ontwerp voor de Youtube-app. Recentelijk was er voor een aantal iPhone gebruikers opeens een nieuw interactie ontwerp te zien. Het is nog onduidelijk of het hier om een test van Google ging of dat het bedrijf een foutje heeft gemaakt. Hoewel er weer snel weer teruggeschakeld naar het oude design waren er al genoeg screenshots gemaakt en deze zijn ook uitgelekt.

Bij het nieuwe design valt het vooral op dat er veel minder gebruik gemaakt wordt van de kleur wit, in plaats daarvan wordt er meer gebruik gemaakt van de kleur rood. Hiernaast is de menu knop verplaatst van linksboven naar rechtsboven. Als laatste zijn er ook allerlei knoppen aan de benedenkant van de applicatie toegevoegd. Deze knoppen geven toegang tot het thuisscherm, populaire video’s, alle video’s en de persoonlijke omgeving van een ingelogde gebruiker. De foto’s van het nieuwe ontwerp zien er in ieder geval erg mooi uit en de verwachting is dat de applicatie snel een update krijgt voor zowel android als iphone gebruikers.

http://www.edit4u.nl/