Duurzaam Vandaag
Image default
Zakelijk

Welke kachelpijp kiezen ?

Verschillende soorten kachelpijp rookkanaal

Diverse kachelpijpen Over het algemeen zijn er vier verschillende kachelpijpen op de Nederlandse markt aanwezig. Allereerst is er de enkelwandige kachelpijp. Deze is niet als zelfstandig rookkanaal te gebruiken. Dat wil zeggen dat het alleen in bestaand rookkanaal kan worden geplaatst.

Ook hierbinnen zijn weer diverse soorten te vinden. Zo zijn er RVS kachelpijpen, blauw gegloeide kachelpijpen en bijvoorbeeld de geëmailleerde pijp. Dan is er ook nog de dubbelwandige kachelpijp.

De dubbelwandige kachelpijp is zelfstandig te gebruiken als rookkanaal. Ideaal indien er reeds geen rookkanaal in de woning aanwezig is. Veelal is de dubbelwandige kachelpijp gemaakt van RVS. De concentrische kachelpijp is speciaal voor haarden met een gesloten verbranding. Dat wil zeggen dat de aanvoer en afvoer van lucht wordt gecombineerd.

Dit systeem bestaat dan ook uit een dubbel kanaal, namelijk een kleine pijp in een grotere pijp. De aanvoer van lucht gebeurd via de buitenpijp en de afvoer van lucht en gassen gebeurt via de kleine pijp in de grote pijp. Tot slot is er ook nog de flexibele kachelpijp. De flexibele kachelpijp wordt vaak gebruikt om een kachel of openhaard aan te sluiten op een bestaande schoorsteen.

Ook kan de pijp worden gebruikt om een nieuwe schoorsteen te vormen. Binnen deze groep kan vervolgens weer worden gekozen tussen een enkelwandige of dubbelwandige kachelpijp.

De keuze van uw kachelpijp rookkanaal

Zoals je kunt lezen zijn er diverse soorten kachelpijpen. Informeer bij twijfel altijd bij de leverancier of monteur van kachelpijpen. Binnen de verschillende soorten kachelpijpen is namelijk veelal weer de keuze tussen een aluminium of RVS pijp. Een kachelboer helpt je graag verder en kan je uitstekend informeren over de mogelijkheden.

Op onze website www.warmteshop.eu vind u meer informatie

 

https://warmteshop.eu/product-categorie/rookkanaal-kachelpijp/