Duurzaam Vandaag
Image default
Zakelijk

Wat zijn de voordelen van een Elektrische boiler?

Wat zijn de voordelen van een elektrische boiler?

Steeds meer mensen kiezen tegenwoordig voor een elektrische boiler. Maar wat zijn nu precies de voordelen van een elektrische boiler ten opzichte van bijvoorbeeld een gasboiler? Allereerst is een elektrische boiler eenvoudig aan te sluiten. Het is niet nodig om te hakken of te breken. Hierdoor hangt de boiler snel op de gewenste plaats en is installatie dan ook een makkelijke opgave.

Tegenwoordig is het ook mogelijk een elektrische boiler aan te schaffen die aangesloten kan worden op de zonnepanelen. Dit is een zeer milieuvriendelijke oplossing en scheelt ook nog eens in de portemonnee. Meer voordelen van een elektrische boiler ten opzichte van bijvoorbeeld een gasboiler worden hieronder uiteengezet.

Elektrische boiler vs. gasboiler

Een elektrische boiler heeft tal van voordelen ten opzichte van een gasboiler. Allereerst is de installatie van een elektrische boiler veel eenvoudiger dan een gasboiler. De installatie duurt in veel gevallen niet langer dan vijf tot vijftien minuten. Ook kan een boiler overal worden geplaatst. Zolang de locatie maar voorzien is van elektriciteit en water. Het is dan ook niet noodzakelijk om te hakken en te breken, alvorens de boiler kan worden geïnstalleerd. De ‘e-boiler’ kan zelfs worden gemonteerd op niet geventileerde ruimtes. In tegenstelling tot een gasboiler.

Misschien wel het grootste voordeel van de elektrische boiler, is dat de boiler vaak geurloos en geluidloos is. In tegenstelling tot een gasboiler, die verre van reuk- en geluidloos is. Een gasboiler maakt geluid bij de afvoer van gassen. Ook kan hier een geur vrijkomen die uiterst vervelend ruikt.

De elektrische boiler daarentegen voert geen gassen af, want de boiler werkt op elektriciteit. Ook kunnen om die reden geen nare geuren ontsnappen, wat de boiler geurloos maakt.

Elektrische boilers kunnen op zonnepanelen worden aangesloten. Hierdoor kan groene energie omgezet worden naar warm water. Dit zorgt niet alleen voor een minder hoge gasrekening. Ook is het ook nog eens uiterst milieuvriendelijk.

https://www.elektrischeboiler.eu