Duurzaam Vandaag
Zakelijk

Professional gamer worden? Deze 3 stappen helpen jou daarbij!

Gamen is de afgelopen jaren steeds populairder geworden en er is ook steeds meer geld mee te verdienen. Dit is dan ook de reden dat veel jongeren al op jonge leeftijd gaan live streamen en veel uren achter het scherm bezig zijn. De grote populariteit heeft er helaas ook voor gezorgd dat het niet makkelijk is om een professional te worden of je geld te verdienen met gamen. Heel veel jongeren proberen het, en je zal je dus moeten onderscheiden. Wil jij een met gamen je geld verdienen, maar weet je niet hoe? Dan is deze blog perfect voor jou om te lezen. Hier worden 3 stappen beschreven die jou kunnen helpen bij het worden van een professioneel gamer of streamer.

Een gaming set up is zeer belangrijk

Het begint allemaal met de setup waar je gebruik van gaat maken met gamen. Het internet is daar een essentieel onderdeel van. Als je een ruimte gaat kiezen voor je gamen dan zal je een ruimte moeten kiezen waar het internet sterk is of waar je met een ethernetkabel makkelijk kan komen.

Verder moet je ook een goed bureau hebben waar genoeg apparatuur op kan en wordt aangeraden om niet voor een normale bureaustoel te kiezen, maar voor een gaming stoel. Je zal veel uren maken en vaak zittend, dus de stoel is erg belangrijk. Een comfortabele en verstelbare bureaustoel kan problemen aan de gezondheid in de toekomst voorkomen.

Het beeldscherm en het geluid zijn ook essentiële onderdelen om beter te worden in gamen. Zonder goed beeld en geluid zal je nooit op top niveau kunnen komen. Mensen vergissen zich daarbij nog wel is met de grootte van het scherm. Het is namelijk zo dat een heel groot scherm niet betekent dat je veel meer ziet. Vaak is een kleiner en scherper scherm beter. Voor het geluid kan je het beste niet kiezen voor een geluidsinstallatie, maar voor een headset of koptelefoon.

Wil je gaan streamen? Dan zal je ook rekening moeten houden met de microfoon, de camera en de achtergrond. Je zal het gezellig moeten inrichten en het zo moeten maken dat mensen graag naar je kijken.

Uren maken

Heb je de set up helemaal in orde en ben je klaar voor het gamen? Dan zal ik het eerlijk zeggen! Je zal veel uren moeten maken achter je scherm om beter te worden in gamen. Het is hierbij ook belangrijk om een game te kiezen die je leuk vind om te spelen, want als je er geen lol in hebt zal je het minder lang volhouden. Een kanttekening daarbij is wel dat niet in elke game geld in is te verdienen, dus houdt daar ook rekening mee. Het beste kun je kiezen voor vaste game momenten in de week, en zorg erbij dat je ook gewoon genoeg slaapt en niet je gezondheid in gevaar brengt met de uren die je in het gamen stopt.

Een andere tip bij het uren maken is om jezelf steeds te blijven uitdagen. Doe dus ook mee met bepaalde toernooien of competities en speel tegen betere spelers, zo word je namelijk zelf ook een stuk beter. Winnen is leuk, maar als winnen te gemakkelijk gaat zal je niet snel beter worden.

Promoot jezelf

Met alleen goed worden in games kom je er niet. Je zal ook je zelf op de kaart moeten zetten en dus jezelf promoten. Dit kan je doen met de vele social media manieren, maar netwerken is ook een goed optie. Door in contact te komen met andere gamers en samen te gamen kan je een groter bereiek krijgen, elkaar helpen en het is vaak leuker om samen te gamen. Dus wees niet bang, en stuur iemand een berichtje met een uitnodiging om een keer een paar uur te spelen bijvoorbeeld. Veel mensen staan daar wel open voor en zo breid je het netwerk verder uit.