Duurzaam Vandaag
Image default
Zakelijk

Een gezonde werkomgeving creëren

Wanneer je je op het gemak voelt op en tijdens het werk, dan spreken we een gezonde werksfeer.

Met een gezonde werkplek creëren bedoelen we dat er voldoende aandacht is voor de werknemers en zijn omgeving. Dit kan onder andere bewerkstelt worden door middel van een gezonde levensstijl, een veilige werkplek, de werkcultuur en organisatiecultuur. Een gezonde en gelukkige werknemer is tenslotte een productieve werknemer. Hieronder bespreken we de categorieën even in het kort.

Een gezonde levensstijl

Om werknemers te motiveren is het handig om een gezonde levensstijl aan te moedigen. Dit kan door gezond voedsel in de kantine aan te bieden waardoor ze zich beter in hun vel gaan voelen. Ook door ’s middags te gaan wandelen en af en toe buiten te vergaderen, stimuleer je een gezonde leefstijl. Ga samen met andere werknemers sporten en stimuleer elkaar om dit thuis ook vol te houden.

Een veilige werkomgeving

Een werknemer zal zich meer op zijn/ haar gemak voelen wanneer ze weten dat ze geen gevaar lopen tijdens het werk. Een voorbeeld hiervan is het afdekken van stroomkabels, zodat niemand hier over struikelt.

De werk- en organisatiecultuur

Elk mens komt in zijn leven voor nieuwe uitdagingen te staan. Het is niet zo dat we zomaar onze emoties aan of uit kunnen zetten. Soms komen deze emoties op het werk tot uiting. Probeer dan als collega of manager deze persoon te ondersteunen en medeleven te tonen. Laat weten dat je altijd open staat voor een goed gesprek.

Wanneer je een positieve organisatiecultuur creëert, is er weinig reden voor werknemers om ontevreden over te zijn.

Dit kan ook bewerkstelt worden door het vergemakkelijken van bedrijfsprocessen. Denk hierbij aan het makkelijker maken om de tijdregistratie in te vullen. Er zich tegenwoordig genoeg apps en softwaresystemen beschikbaar die het invullen van tijdsregistratie een fluitje van een cent maken. Met een paar klikken heeft de werknemer zijn uren ingevuld en hoeft deze persoon er geen half uur mee bezig te zijn. Zo voorkom je onnodige stress en spaar je tijd uit die voor andere doeleinden gebruikt kan worden.

 

https://keeping.nl/tijdregistratie