Duurzaam Vandaag
Image default
Zakelijk

5 redenen om nú een energielabel voor je kantoor te regelen

Het is niets nieuws, maar er wordt steeds meer geïnvesteerd in energiezuinige projecten. Voor gebouwen wordt de energiezuinigheid tot uitdrukking gebracht in een energielabel. Er wordt ook steeds meer waarde gehecht aan dit energielabel. Hierdoor kan je beter nú een energielabel aanvragen. Vergelijk alle offertes van energielabel aanbieders via EnergielabelOffertes.nl, zo weet je zeker dat je niet teveel betaald.

1. Pand verhuren/verkopen/opleveren

Wil je in de toekomst het pand kunnen verhuren, verkopen of opleveren voor welke reden dan ook? Een energielabel utiliteitsbouw is hiervoor verplicht. Maak hier daarom gelijk werk van als deze nog niet in je bezit is. 

2. Je riskeert een boete

In een aantal gevallen is een energielabel verplicht. De Inspectie Leefomgeving & Transport controleert dit ook daadwerkelijk en zal ook jou een boete geven als je niet aan deze voorwaarden voldoet. Deze boetes zijn niet mis, dus voorkom problemen.

3. Nadere voorwaarden banken

Banken heb je nodig voor de financiering van vastgoed. En ook banken stellen steeds meer eisen aan de energiezuinigheid van gebouwen. Zorg dat je eventuele problemen voor bent en regel het energielabel voor jouw bedrijfspand.

4. Regels worden alsmaar strenger

De regels omtrent energiezuinigheid van kantoorpanden worden in snel tempo strenger. Zo geldt voor kantoorpanden van meer dan 100 vierkante meter, dat zij vanaf 1 januari 2023 minimaal energielabel C moeten hebben. Om onaangename verrassingen te voorkomen, is het goed om zo snel mogelijk een energielabel aan te vragen. Mocht je nog niet voor het label C in aanmerking komen, kan je de komende tijd gebruiken om aanpassingen te doen. Voldoe je in 2023 nog steeds niet aan de voorwaarden voor minimaal label C? Dan zal je kantoorpand gesloten moeten worden.

5. 10 jaar geldig

Een definitief energielabel is 10 jaar geldig. Het is een investering, maar dan kan je ook even vooruit. Dit is belangrijk, onder andere omdat het in sommige panden verplicht is om het label fysiek op te hangen. Dit geldt bijvoorbeeld als de publieke ruimte dat een gebruiksoppervlakte heeft van 250 vierkante meter of meer. Ga daarom direct het energielabel aanvragen voor je bedrijfspand, dan heb je daar nog 10 jaar plezier van.