Duurzaam Vandaag
Image default
Woningen

Tips voor het kopen van een veiligheidsslot

Het beveiligen van uw huis is niet zomaar een dingetje wat u even doet. Er zijn heel veel verschillende sloten, en het is belangrijk dat u deze sloten eerst vergelijkt. Voordat u een slot aanschaft.  Net als bij auto’s zijn er veel verschillende merken en type sloten. Het ene slot zal net als de ene auto, beter bij u en uw huis, deur en omgeving passen als het andere slot.

Wat u kunt doen is de bouwmaat in lopen, het eerste slot wat u ziet kopen, het slot plaatsen en denken dat u veilig thuis kunt zitten. Als u dit doet en het slot past op uw deur, houd dat nog steeds niet in dat u veilig zit. Omdat er zo ontzettend veel verschillende soorten en maten sloten zijn, snappen wij dat het moeilijk is om de juiste keuze te maken. Laat u zich dan ook ten alle tijden goed informeren als u van plan bent om een slot te kopen.

Als u goed geïnformeerd bent, voorkomt u dat u het aller eerste slot koopt wat u ziet. U kunt zich laten informeren over de verschillende soorten merken sloten, om vervolgens een favoriet merk uit te kiezen. Als u dit heeft gedaan, kunt u vervolgens ook gaan kiezen wat voor type slot u wilt. Let hier bij altijd op dat uw slot een SKG-keurmerk heeft.  Want net als de eerder genoemde auto’s worden sloten ook gekeurd. Als de sloten alle testen doorstaan krijgt het een SKG keurmerk. Hier in zijn er ook nog een aantal sterren te behalen, de sterren laten zien hoe goed de sloten door de testen zijn gekomen. Het maximaal aantal te behalen sterren is 3.

Als u zich goed heeft ingelezen op het internet, maar nog steeds niet weet wat voor slot het beste bij u past, belt u dan gerust even een slotenmaker Utrecht of een slotenmaker Amersfoort op. Die kan u verder helpen.