Duurzaam Vandaag
Image default
Woningen

QUARTZVINYL TEGEL IN APPARTEMENT REPARATIE

huis te huur

Vandaag hebben we het niet over de meest populaire (om de een of andere reden), maar zeer praktische vloeren: kwartsvinyl (of PVC) tegels. Laten we samen uitzoeken wat het is, wat het is, waar het is en hoe het te gebruiken bij de renovatie van appartementen?

Ten eerste lijkt dit ding helemaal niet op keramische tegels! Uiterlijk is het eerder een kruising tussen laminaat en lenoleum. Elke afzonderlijke tegel is vrij zwaar, terwijl het elastisch en elastisch is (het voelt na vorst aan als linoleum). Zo’n vloerbedekking kan er heel anders uitzien – met een afschuining, zonder afschuining, houtachtig, met een glad of oneffen oppervlak, maar daarover later meer.

Op basis van de naam kan worden aangenomen dat de samenstelling zand (kwarts) en vinyl (polymeer) bevat. Maar laten we de samenstelling van kwartsvinyltegels eens nader bekijken.

Als u één vinyltegel van kwarts in uw handen neemt, zal deze monolithisch lijken, in feite niet. PVC-tegels bestaan ​​uit meerdere lagen, die door warmpersen met elkaar zijn verbonden zonder het gebruik van schadelijke chemicaliën zoals fenol-formaldehydeharsen, die bijvoorbeeld in goedkope laminaten te vinden zijn. Naast milieuvriendelijkheid geeft dit type “splitsing” van lagen een enorme structurele sterkte. Daarom, als u midden in een renovatie zit en een vloerbedekking voor uw appartement kiest, kan kwartsvinyl worden beschouwd als een uitstekend alternatief voor laminaat of parket.

Kwartsvinyltegels – waar zijn ze van gemaakt?

Nu meer over de lagen waaruit kwartsvinyl is opgebouwd.

1) De basislaag (basis van kwartsvinyl) is vinyl. Dit materiaal zorgt voor een uitstekende hechting van de tegel op de ondervloer.

2) Het grootste deel van de tegel is 100% natuurlijk natuurlijk materiaal, het is gezeefd rivierzand en gemalen schelprots. Vandaar het woord “kwarts” in de titel.

3) Versterkende laag. Om ervoor te zorgen dat de tegel niet vervormt tijdens extreme temperaturen, buiging en mechanische belasting, wordt een zogenaamde verstevigingslaag toegevoegd. Hier speelt glasvezel zijn rol.

4) Het belangrijkste onderdeel dat de meerlagige structuur bij elkaar houdt, is PVC of polyvinylchloride. Dit is een polymeer, maar ondanks zijn beangstigende naam is het volkomen onschadelijk. Deze stof geeft absoluut geen schadelijke stoffen af ​​in de atmosfeer, terwijl PVC laag poreus is, wat zorgt voor de antibacteriële eigenschappen van de coating. Vinyl wordt gebruikt in de voedingsindustrie voor verpakkingen en zelfs in operatiekamers.

5) Decoratieve laag – een coating die het gewenste patroon of patroon imiteert. Het kan hout, steen, gladde coating en zelfs imitatie van gras zijn.

6) Afwerkingslaag – beschermende polyurethaancoating. Antislip en creëert indien nodig een reliëfeffect op het oppervlak van het kwartsvinyl (bijvoorbeeld houtimitatie).

De samenstelling en productiemethode is min of meer duidelijk. Laten we nu verder gaan met de eigenschappen die volgen uit de productietechnologie en grondstoffen.

Kwartsvinyltegels – soorten leggen

Volgens de soorten plaatsing zijn kwartsvinyltegels onderverdeeld in de volgende categorieën.

1) Tegel met lijmverbinding. Individuele tegels worden met elkaar verbonden door middel van plakstrips. De moeilijkste manier van leggen, maar een dergelijke coating kan zelfs op een niet erg vlak oppervlak worden gelegd.

2) Hechting aan de basis. In dit geval wordt speciale lijm gebruikt of is de tegel al voorzien van een zelfklevende laag. Minpuntje – je hebt een perfecte vlakke basis nodig!

3) Vergrendelingsmethode om te leggen. De technologie is precies hetzelfde als de technologie voor het leggen van laminaat. U kunt zelfs zelf dergelijke tegels leggen.

Kwartsvinyltegels – voordelen

Het belangrijkste voordeel van het gebruik van kwartsvinyltegels bij de renovatie van appartementen is verbazingwekkende duurzaamheid en duurzaamheid! Fabrikanten geven gemiddeld een levensduur van 25 jaar aan. In tegenstelling tot keramiek kan deze coating niet worden gebarsten. En krassen op bijvoorbeeld een vloer zoals parket lukt ook niet.

Waardigheid nummer twee – milieuvriendelijkheid. De vloerbedekking geeft geen schadelijke stoffen af, zelfs niet bij verwarming tot 60 graden. Zo kunnen PVC-tegels zelfs in de kinderkamer worden gelegd!

Warme vloeren kunnen onder een dergelijke vloer worden geïnstalleerd zonder een extra isolatielaag. PVC-tegels hebben een uitstekende thermische geleidbaarheid.

Kwartsvinyltegels worden ook praktisch niet aangetast door chemicaliën en reagentia, inclusief zeer agressieve.

Deze vloerbedekking brandt of smeult niet.

Kwartsvinyltegels hebben goede geluidsabsorberende eigenschappen en kunnen worden gebruikt als geluidsisolatie.

Het is duidelijk dat deze coating geen speciale gebruiks- en onderhoudscondities vereist (de droom van de gastvrouw). Kan met alles gewassen worden!

Door vochtbestendigheid en minimale hygroscopiciteit kunt u deze coating zelfs in de badkamer aanbrengen.

Kwartsvinyltegels – nadelen

Bij het kiezen van kwartsvinyltegels bij het renoveren van appartementen, is het de moeite waard om de nadelen van dit type vloerbedekking te onthouden.

Kies je voor een tegel van lage kwaliteit (van gerecyclede materialen), dan kan er van geen van bovenstaande eigenschappen sprake zijn. Het is gemakkelijk om zo’n nep te identificeren – het verspreidt een onaangename geur, vooral bij verhitting.

Een ander punt om in gedachten te houden is dat bij het leggen van tegels op een betonnen ondergrond, het oppervlak koel blijft, maar het zal nog steeds warmer zijn dan keramische tegels.

Vanwege de geringe dikte van de coating is het beter om kwartsvinyl op een plat oppervlak te leggen, zonder zichtbare scheuren en druppels, aangezien er na verloop van tijd “putjes” en “bultjes” kunnen ontstaan.

En als we ver vooruit kijken, moet worden opgemerkt dat in de loop van de jaren onder zware meubels deuken kunnen ontstaan ​​en dat PVC-tegels hun vroegere vorm zullen verliezen.

Kwartsvinyltegels – toepassingsgebieden en prijs

De toepassingsgebieden van kwartsvinyltegels zijn, zoals we al hebben begrepen, uitgebreid en worden bepaald door de aanwezigheid van een grote verscheidenheid aan texturen en patronen.

Dergelijke tegels kunnen veilig worden gelegd in de keuken, in de woonkamer, in de slaapkamer, in de kinderkamer en zelfs in de badkamer. PVC tegels van de 43ste (industriële) slijtvastheidsklasse kunnen perfect op de vloer liggen in een restaurant en zelfs een luchthaven!

Daarom, als u midden in een appartementrenovatie zit of net van plan bent om ermee te beginnen, is het tijd om een ​​dergelijk alternatief voor de gebruikelijke laminaat- of parketvloeren als kwartsvinyl te overwegen. Wellicht is dit precies wat u zoekt.

vastgoed te koop

https://be.propenda.com