Duurzaam Vandaag
Image default
Woningen

5 tips voor een schoon en opgeruimd huishouden

Iedereen kent het wel, het is een chaos in huis en je hebt echt geen zin om op te ruimen. Toch moet ook dit klusje helaas gebeuren. Je leest hier 5 tips voor een schoon en opgeruimd huis.

 

Zorg voor veel opruimplek

Wat heel goed werkt is om bakken aan te schaffen voor rommel. Zo kun je alles lekker wegstoppen en oogt het direct een stuk opgeruimder. Het moet natuurlijk niet zo zijn dat je hele huis vol staat met bakken. Ruim die ook netjes op. Zet ze bijvoorbeeld allemaal in een opberghok of verberg ze in je interieur. Zorg er ook voor dat als je iets gebruikt hebt, je het terug zet.

 

Het jaarlijkse feestje

Het is weer zo ver, er is iemand jarig en je hebt een feestje thuis. Supergezellig, alleen de troep is wat minder. Ik heb alvast 1 tip voor je; Maak gebruik van kartonnen bekers, dit scheelt namelijk een hoop afwas! Daarnaast is het altijd goed om desinfectiemiddel te hebben. Hierdoor houd je zoveel mogelijk bacteriën weg.

 

Maak plezier tijdens het opruimen.

Opruimen is waarschijnlijk niet je favoriete hobby, maar helaas moeten we ons er allemaal aan toegeven. Het beste wat je dan ook kan doen is plezier maken tijdens het opruimen. Ze kun je een lekker muziekje opzetten of de tv op je favoriete zender. Dan wordt het in ieder geval iets minder saai.

Plan een dag in om op te ruimen

Het is misschien stom, maar als een dag plant om op te ruimen kan je er niet aldoor meer omheen draaien. Hoe meer je het uitstelt hoe erger het wordt en hoe minder zin je hebt. Hou dus punt 4 in je achterhoofd en plan die dag maar in!

 

Ruim de meest gebruikte kamers eerst op

Iedereen heeft denk ik wel kamers in huis die je amper gebruikt. Laat die dus lekker voor het laatst over en begin bij de kamers die het meest gebruikt worden. Als je ziet hoe lekker opgeruimd het is zul je uiteindelijk vanzelf zin krijgen om de andere kamers ook te doen.