Duurzaam Vandaag
Image default
Woningen

2 manieren om hout toe te voegen aan het interieurontwerp van jouw huis

Hout is de natuurlijke keuze voor iedereen die een warme, huiselijke sfeer in huis wil creëren. De aardse uitstraling is ook een geweldige manier om de natuur naar binnen te halen en de liefde voor het buitenleven te weerspiegelen. Of het nu gaat om vloeren, wandbekleding of meubels, er zijn tal van manieren waarop je houten accenten in het interieurontwerp kunt aanbrengen. Lees verder voor twee tips over hoe je hout kunt toevoegen aan de inrichting van jouw huis:

 

Plan jouw houtdecor strategisch

Wanneer je een interieurproject met houtaccenten plant, moet je met verschillende dingen rekening houden: Ten eerste past hout bij bijna alles. Dat is het beste eraan! Maar het komt meestal het best tot zijn recht in combinatie met andere natuurlijke materialen, zoals linnen of katoen. Hout past ook goed bij donkere tinten en kleuren, daarom wordt het vaak gebruikt in studeerkamers en bibliotheken.
Bij het kiezen van het juiste hout voor elke plek in het huis moet je bedenken hoe je wil dat elke kamer aanvoelt. Bijvoorbeeld, in een woonkamer wil je warme, uitnodigende houtsoorten om de rustieke uitstraling te completeren.

Ga voor houten meubels en accenten

Houten meubels zijn een van de beste manieren om hout in huis te halen. Je kan ze als op zichzelf staande stukken gebruiken of een volledig houten look creëren door er een hele kamer omheen te bouwen. Houten tafels, stoelen en rekken zijn enkele van de meest populaire manieren om hout toe te voegen aan de ruimte, op je balkon kan je zelfs kiezen voor een houten balkonbar. Er zijn dus genoeg opties om hout toe te voegen aan je huis op een manier hoe jij het vindt passen. 

 

Decoreren met wandpanelen

Wandpanelen zijn een van de beste manieren om hout in het decor van je huis te integreren. Er zijn veel ontwerpen voor wandpanelen die het uiterlijk van houten vloeren nabootsen en verkrijgbaar zijn in verschillende patronen en texturen. Wandpanelen zijn ook een geweldige manier om warmte en textuur toe te voegen aan een kamer die anders misschien te licht of te koud aanvoelt. Je kan ook plankdragers gebruiken met een mooie houten plank erop om hout toe te voegen aan je wand. Met deze methoden voeg je op een makkelijke en goedkope manier hout toe aan je interieur. Niets houdt je tegen, dus probeer het nu in jouw huis!