Woobaloo.nl: Snel en gratis woonruimte huren

Zoek je woonruimte om te huren? En ben jij ook iemand die liefst alles in een paar muisklikken regelt?  Ontdek dan het gemak van Woobaloo.nl. Vind hier de mooiste appartementen, kamers en huurhuizen handig bij elkaar. Wat dit platform onder meer zo mooi maakt? Het is gratis šŸ™‚

Woobaloo.nl, nooit van gehoord…

Ken je Woobaloo.nl nog niet? Dan praten we je snel even bij. Want bij Woobaloo.nl vind je huurhuizen, kamers, studio’s en nog veel meer uit heel Nederland overzichtelijk bij elkaar. Zie het als een soort marktplaats voor de verhuur. Aanbieders die hun woonruimte willen verhuren, plaatsen hier een advertentie. Het enige wat jij hoeft te doen is reageren en langsgaan voor een bezichtiging.

 

Vertrouwd via verhuurder

Dankzij Woobaloo.nl sta je rechtstreeks in contact met de verhuurder. Dus zonder tussenkomst van een makelaar of andere partij. Heb je vragen over de woonruimte? Dan stel je die dus gewoon aan de verhuurder. Wil je speciale afspraken maken? Je regelt het zelf met hem, dus alles is bespreekbaar. Ook een bezichtiging plan je dus direct met de verhuurder. Zo vind je allebei snel een passend moment.

 

Woonruimte huren, hoe bereid je je voor?

Nou huur je meestal niet elke week andere woonruimte. De kans dat je hier dus veel ervaring mee hebt, is klein. Daarom tref je hieronder een checklist met zaken waarop je je kunt voorbereiden. Doe er je voordeel mee als je een huis of kamer bezoekt via Woobaloo.nl.

 

Checklist woonruimte huren

•    Vaste lasten
•    Geluid/isolatie
•    Ventilatie
•    Staat van het huis
•    Oppervlak

 

Kosten vaste lasten

Ga je via Woobaloo.nl een huis bekijken? Dan kan de verhuurder je vast de rekeningen laten zien die hij betaalt voor kosten als gas, water en licht. Let op: die kosten zijn natuurlijk geen garantie dat jij datzelfde verbruikt, maar het geeft je al wel vast een idee over wat je per maand kwijt bent. Vraag ook door of er bijvoorbeeld recent isolatiemaatregelen zijn genomen. Heeft de woonruimte misschien sinds kort hoogrendementsglas? Tochtstrips? Een warmtepomp? Dan dalen je vaste kosten misschien nog.  

 

Geluid/isolatie

Vraag de verhuurder vooral naar het geluid in de omgeving, zowel overdag als ’s avonds. Sta sowieso zelf even stil of je de straat, het spoor of andere geluiden hoort als je er bent. En hoe zit het met geluid bij de buren (tv, muziekinstrumenten, parket…)? Kom eventueel ’s avonds een keer terug. Je wilt immers ’s nachts wel lekker kunnen slapen. En ’s avonds of overdag je gasten in alle rust ontvangen.

 

Ventilatie

Controleer goed of je schimmel en vochtplekken op het plafond of aan de muren ziet. In woonruimte met dit soort plekken is de lucht vaak slechter van kwaliteit. Slecht voor je spullen én voor jezelf. Je moet er toch niet aan denken dat je benauwdheids- of andere klachten krijgt in je nieuwe woonruimte via Woobaloo.nl?

 

Staat van het huis

Spoelt de riolering goed door? Druppen de kranen niet? En hoe staat het met de geiser, de verf en de sluiting van deuren en ramen? Controleer ook goed hoe het zit met je brandveiligheid (rookmelders, brandblussers). Kun je makkelijk wegkomen als dat nodig is? Vergroot met deze check-up de kans dat je vloer en spullen onder water komen te staan Of dat er een inbreker naar binnen sluipt. Of dat je woonruimte andere ongemakken krijgt.

 

Oppervlak

We gaan ervanuit dat verhuurders op Woobaloo.nl eerlijk zijn over de hoeveelheid vierkante meters die ze aanbieden. Die meters hebben invloed op je huurprijs. Als je toch rondkijkt, tel dan meteen die meters nog even na.

Heb je deze zaken gecheckt? En ben je tevreden? Dan heb je de basis gelegd om je woonruimte te huren van iemand op Woobaloo.nl.