Duurzaam Vandaag
Image default
Woning en Tuin

Uw favoriete vloerlampen

Welke stijlen vloerlampen kennen we allemaal? Welk stijl past bij u? Daar begint de zoektocht naar een goede staande lamp mee. De kleuren van klassieke vloerlampen zijn veelal brons. De vormen zijn sierlijk en elegant. Rechte vormen maken de lamp eerder modern. Moderne lampen zijn veelal staal kleurig. Wit is ook een typische moderne kleur. Eigenlijk zijn alle koude kleuren tijdloos en dus modern. Warme kleuren zijn eerder klassiek. Met uitzondering van koper. Koperen lampen zijn momenteel helemaal hot. Hoewel koper eigenlijk heel klassiek oogt.

Daarnaast kennen we momenteel een stoere trend. Dit noemen we industriële vloerlampen. Industriële vloerlampen passen heel goed in de hedendaagse Scandinavische trend. De Scandinavische trend zie je veel terug in de woonbladen zoals VTwonen en 101 Woonideeën. Stoere industriële vloerlampen zijn vaak zwart of grijs. De vormgeving is stoer en robuust. Dit is terug te zien in grote moeren of schroeven.

Naast de stijl of vormgeving van de staande lamp is de toepassing heel belangrijk. In welke ruimte komt de vloerlamp te staan? En met welk doel? Is het een leeslamp of een sfeermaker? Dit is ook erg bepalend voor de keuze van een lichtbron. Geel licht past goed bij klassieke verlichting. Wit licht past beter bij modern licht. Opzich is dit vreemd. Want oudere mensen kiezen vaak voor klassieke lampen. En deze klassieke lampen zijn meestal uitgevoerd met warme / gele lichtbronnen. Uit onderzoek is gebleken dat juist vooral ouderen mensen moeite hebben met lezen. En geel / warm licht maakt het lezen nog lastiger. Voor ouderen mensen is een klassieke vloerlamp met een leesarm met witlicht dus adviseerbaar.

Daarnaast adviseren we iedereen LED-lampen te kopen. LED verlichting is net zo sfeervol maar een stuk energiezuiniger. Daarnaast kun je met LED veel meer sfeer creëren. Denkt u bijvoorbeeld eens aan vloerlampen die van kleur veranderen. Super sfeervol.  U wilt van uw woonkamer natuurlijk een gezellig en sfeervolle leefruimte creëren. Ik hoop dat u met deze informatie de ideale vloerlamp zult vinden.

https://sfeerinhuis.wordpress.com/2015/03/19/mijn-verhaal-met-vloerlampen/