Duurzaam Vandaag
Image default
Woning en Tuin

Huisnummer online kopen

Op welk nummer woon jij?

Iedereen die een huishouden heeft, heeft er minstens een, anderen soms wel 3. De een heeft een huisnummer in de kleur zwart, de ander heeft er een van hout, etc. We hebben het hier over huisnummers. Het is vast niet het eerste waar je in het dagelijks leven aan denkt, maar toch heel belangrijk! Maar waar haal je nu eigenlijk een huisnummer vandaan en waarom? Daar ga jij in deze blog achter komen!

Wettelijke eisen

Je wist het misschien nog niet, maar in Nederland is het wettelijk verplicht om een huisnummer te hebben. Hiermee wordt niet bedoeld het “hebben” van een huisnummer, als in een adres, maar hierbij wordt een fysiek nummer bedoelt. Oftewel, het nummerpaatje naast de deur. Het is zelfs zo dat er wettelijke eisen zijn gesteld aan dit nummerplaatje. Zo schrijft de wet voor dat de huisnummerplaat een minimale afmeting moet hebben van 12 x 12 cm. Bovendien moeten de cijfers minimaal 88 mm hoog zijn bij 60 mm breed. Verder moet de ondergrond waarop het huisnummer is bevestigd een andere kleur hebben dan de ondergrond waarop het bevestigd is.

Het belang van een huisnummer

Het is naast de wettelijke plicht, ook nog enorm van belang om een huisnummer te hebben. Zo weten de hulpdiensten bijvoorbeeld waar ze moeten zijn. En wat dacht je van de postbezorgers? Je wilt toch niet dat je langverwachte pakketje ergens anders wordt bezorgd, of kwijtraakt in de post?

Tips voor een goed zichtbaar huisnummer

Met behulp van een huisnummer ben je dus altijd terug te vinden, althans als dit huisnummer goed zichtbaar is tenminste. Anders heeft het natuurlijk nog geen nut. Zorg er dus voor dat je huisnummer altijd goed zichtbaar en leesbaar is, niet alleen in het licht, maar ook in het donker. Dit kun je bijvoorbeeld checken door met de auto in het donker langs je huis te rijden en op je huisnummer te schijnen met je lichten. Is je nummer goed zichtbaar vanuit een rijdende auto? De leesbaarheid van je nummer in het licht kun je checken door bijvoorbeeld op een afstandje te kijken of je huisnummer nog zichtbaar en leesbaar is. En twijfel je nu nog over de zichtbaarheid van je huisnummer? Je kunt er natuurlijk ook altijd een lampje boven hangen, dan weet je zeker dat hij ten alle tijden zichtbaar genoeg is!

Huisnummer online kopen

Je wilt natuurlijk geen standaard vierkant wit huisnummerplaatje met zwarte cijfers. Je wilt natuurlijk een huisnummer die bij jouw stijl past. Maar waar koop je die eigenlijk? Je kunt ze kopen in de bouwmarkt, maar weet dan wel dat je keuze beperkt is. Het beste kun je namelijk je huisnummers online kopen. Online is de keuze namelijk zo veel groter. Online heb je ze in alle kleuren, soorten en maten. Hierdoor weet je in ieder geval zeker dat je een huisnummer hebt die jij mooi vind. Ook is online bestellen natuurlijk heel gemakkelijk en bovendien scheelt het weer een ritje naar de bouwmarkt. En soms is het zelfs nog het geval dat je verzendkosten hoeft te betalen. Hoe lekker is dat? Kortom, wanneer je toch een huisnummer verplicht moet hebben, bestel deze lekker online, net zo makkelijk!