Houtlook tegels: een stenen vloer die eruit ziet als hout

Een vloer met houtlook tegels ziet eruit alsof hij van hout is, maar heeft wel de eigenschappen van een stenen vloer. Wat deze eigenschappen precies zijn? Daarvoor kunt u het beste naar een specialist op het gebied van stenen en houtlook vloeren gaan. Een vloerenspecialist is namelijk heel duidelijk in het aangeven van eigenschappen van bijvoorbeeld keramische houtlook tegels. Er zijn immers veel soorten stenen vloeren op de markt en de ene tegel, is de andere niet. De specialist kan u hierin optimaal adviseren en heeft als taak om alle fabeltjes uit de wereld te helpen. Keramische tegels met een houtlook zijn op de dag van vandaag erg in trek, vanwege de levensechte uitstraling. Het is de moeite waard om de showroom te bezoeken want u vindt er een breed aanbod houtlook tegels in allerlei formaten en kleuren.

Reiniging van keramische of andere soort tegels

Heeft u net een vloer laten aanleggen met houtlook tegels? Dan geeft dit waarschijnlijk een prachtig effect in uw woning. Het is logisch dat u dat nieuwe uiterlijk van uw vloer met houtlook tegels zo lang mogelijk vast wilt houden. Daarom is het belangrijk om deze op de juiste manier te reinigen. Tevens wilt u niet de slaaf van de vloer worden en de houtlook tegels keer op keer te reinigen. Nadat uw keramische tegels, met bijvoorbeeld houtlook, zijn gelegd wordt de vloer eenmalig behandeld tegen indringing van water, vuil en olie. Afhankelijk van uw leefomstandigheden zal de stenen vloer gedweild moeten worden, waarbij onderhoudsproducten verdund zijn met dweilwater. Dit beschermt de tegelvloer eveneens tegen de indringing van vuil, water en olie. Dweilen beschermt op de tegelvloer, terwijl de eenmalige behandeling in de vloer wordt aangebracht.

Vloerverwarming: onmisbaar bij aanleg van keramische of houtlook tegels

Een aantal jaar geleden werd u nog raar aangekeken wanneer u mensen vertelde dat u vloerverwarming ging aanleggen. Het was dan ook een echt luxe product dat u bijna nooit zag. Tegenwoordig worden er echter nog weinig stenen vloeren zonder vloerverwarming gelegd. Het heeft dan louter voordelen wanneer u keramische tegels met bijvoorbeeld houtlook laat plaatsen. Vloerverwarming heeft zo zijn voordelen. U bespaart energie, omdat de temperatuur op juiste wijze wordt verdeeld. Op blote voeten lopen in de winter is geen probleem wat voor een verhoogd comfort zorgt, tevens is het hygiënisch en gezond. U hoeft ook geen rekening te houden met het kiezen van interieur dat passend is bij keramische houtlook tegels en radiatoren, omdat radiatoren niet nodig zijn met vloerverwarming. Voor advies over vloerverwarming komt u naar de vloerenspecialist in Meerkerk.