Duurzaam Vandaag
Image default
Woning en Tuin

Gewijzigde regels voor vergunningvrij bouwen

Heeft u een kind of ouder(s) waar u dagelijks intensieve verzorging aan moet geven? Dan kunt u er voor kiezen om hier een mantelzorgwoning voor te bouwen op uw achtererf. Sinds 1 november 2014 zijn de regels hiervoor versoepeld en kunt u dit in veel gevallen vergunningvrij bouwen. Dit maakt het dus een stuk makkelijker voor u om deze beslissing te maken. Vaak is dit het geval bij een ouder of kind, maar ook wanneer er geen familiaire relatie is kunt u van deze regeling gebruik maken. Er zijn natuurlijk nog wel enkele regels waar u zich aan zult moeten houden, maar het is al een stuk makkelijker dan voorheen.

 

De regels voor het bouwen

Wilt u een woning bouwen op uw achtererf? Dan is het natuurlijk verstandig om hier eerst meer informatie over op te zoeken. Dit doet u vrij makkelijk door naar de website http://www.prefabwoning.net/ te gaan. Op deze website vindt u genoeg informatie over het bouwen van woning en voor de mantelzorg in het bijzonder. Zo kunt u hier bijvoorbeeld de regels van het bouwen vinden en ook meer informatie over de prefabwoningen die hier ideaal voor zijn vindt u op http://www.prefabwoning.net/. Hier moet je dus zeker eens kijken.

Sinds 1 november 2014 zijn de regels hiervoor versoepeld en kunt u dit in veel gevallen vergunningvrij bouwen. Dit maakt het dus een stuk makkelijker voor u om deze beslissing te maken. Vaak is dit het geval bij een ouder of kind, maar ook wanneer er geen familiaire relatie is kunt u van deze regeling gebruik maken. Er zijn natuurlijk nog wel enkele regels waar u zich aan zult moeten houden, maar het is al een stuk makkelijker dan voorheen.

http://www.prefabwoning.net/

Gerelateerde artikelen

Betonpoeren, de fundering van kleine bouwwerken

Op de juiste manier je zwembad onderhouden

Terrasoverkapping Hoogeveen