Duurzaam Vandaag
Image default
Woning en Tuin

Duurzame woonkamer lampen

De meeste tijd bevinden we ons in de woonkamer. Daarom is het dus belangrijk dat je je lampen zorgvuldig kiest. Want hoe weet je welke verlichting de beste is? De juiste verlichting kiezen doe je niet zo gemakkelijk. Hieronder geven we je daarom wat meer informatie.

Eettafel hanglampen

Aan de eettafel brengen we veel tijd door. Ten eerste raden we je het volgende aan: Als de eettafel bijvoorbeeld modern is, moet de hanglamp erboven dezelfde stijl hebben. Een design lamp zal zeker niet misstaan boven een moderne tafel. Ten slotte is het belangrijk om het juiste formaat lamp te kiezen. Vergeet deze regels niet wanneer je woonkamer lampen uit gaat kiezen. Zo kun je er van uit gaan dat je geen foute beslissingen maakt bij de aankoop van een lamp.

Woonkamer verlichting met LED

Tegenwoordig zie je steeds meer lampen met LED-formule. LED lampen kennen dan ook alleen maar pluspunten. Met het kiezen voor een LED lamp maak je een milieubewuste keuze. Het kost je daarnaast ook minder geld. LED verlichting is in de loop der jaren ook veel sfeervoller geworden. Er bestaat geen enkele reden om niet te kiezen voor LED.

Lampen voor het plafond

Als je denkt aan plafondlampen denk je al snel aan de ronde witte variant. Maar de collectie is veel breder geworden. Je kunt nu bijvoorbeeld ook chique kristallen plafondlampen bestellen. Echter, nog steeds worden er veel originele witte plafonnières verkocht. Waar komt deze aanhoudende populariteit vandaan? Het eenvoudige uiterlijk van deze plafonnières zorgt er voor dat ze overal passen. Het licht dat wordt gegeven door een plafonnière noemen we diffuus. Daardoor is een plafonnière in staat om een hele kamer van licht te voorzien.

Overige verlichting

Het is verstandig om voor de aankoop van je lamp genoeg te hebben gelezen over verlichting. Een lamp kiezen wordt hierdoor een makkie. Op het internet kan je heel veel lezen over verlichting.

http://www.steinhauer.nl/lampen-verlichting/hanglampen